Új járatokat indít a LOT Budapestről

LOT Boeing 787 Dreamliner
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Öt új járatot indít Budapestről a lengyel LOT légitársaság, Szöul mellett Prágába, Belgrádba, Stuttgartba és Szófiába is új járatok indulnak – jelentette be Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója Budapesten.
Vágólapra másolva!

Magyarországról először válik elérhetővé Szöul közvetlen járaton, ennek nemcsak turisztikai, de gazdasági jelentősége is van a vezérigazgató szerint. A Boeing 787 Dreamlinerrel repült útvonalon hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek majd szeptember 22-től. Rafal Milczarski közlése szerint a hosszútávú járat mellett

újabb, úgynevezett ráhordó járatokat is indítanak a jövő márciusban induló nyári menetrendi időszakban.

A LOT Prágába és Stuttgartba a hétvégét leszámítva naponta kettő, Szófiába és Belgrádba pedig a hét minden napján egy járatot közlekedtet.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Tony Hisgett

A szeptemberben elindítani tervezett brüsszeli és bukaresti járatokat a LOT jövő márciusra halasztotta a Boeing 737 MAX-okkal kapcsolatos repülési tilalom miatt.

New Yorkba a téli menetrendben az eddigi négy helyett három járat közlekedik,

majd nyártól naponta fognak repülni az amerikai metropoliszba, a chicagói járat pedig csak nyáron közlekedik majd. A bővítés mellett a légitársaság három új Embraer E-Jet regionális gépet telepít a budapesti bázisra és 60 pilótát, valamint 150 légiutas-kísérőt vesz fel.