Meglepő új útvonalakat is bejelentett a Ryanair Budapestről

Lappeenranta
Így néz ki Lappeenranta télen
Vágólapra másolva!
Közzétette teljes téli menetrendjét Budapestről a Ryanair, amely több meglepetést is tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Az ír fapados légitársaság már korábban bejelentette, hogy október végétől járatokat indít két portugál városba, Lisszabonba és Portóba, valamint két franciaországi célpontra, Bordeaux-ba és Toulouse-ba.

Most további útvonalak váltak ismertté: Luxemburg, a svédországi Göteborg, a lengyelországi Poznan, az olaszországi Catania, az izraeli Tel-Aviv és a finnországi Lappeenranta.

Utóbbi különösen meglepő választás, hiszen a 70 ezres finn városról valószínűleg kevesen hallottak még.

Így néz ki Lappeenranta télen Forrás: Shutterstock/ Kekyalyaynen

Az ország délkeleti részén található Lappeenranta alig 26 kilométerre van az orosz határtól, és Szentpétervártól is mindössze 200 kilométerre. Busszal olcsón el is lehet jutni onnan a lenyűgöző orosz metropoliszba, amelyről itt írtunk korábban beszámolót (figyelem: Oroszországba vízum kell).

A Ryanair további útvonalakat is újként jelöl meg a most közzétett téli menetrendjében, például az olaszországi Barit, Cagliarit, Corkot, Sevillát és Szalonikit,

ezekbe a városokba azonban már a nyári menetrendben is repül a légitársaság.

A valóban új célpontok közül viszont több olyan is van – Lisszabon, Porto, Bordeaux, Göteborg, Catania és Tel-Aviv – ahová a Wizz Air is repül. Portót és Bordeaux-t ugyan már nem szerepelteti a Wizz Air a téli menetrendjében, de a többi útvonalon árverseny alakulhat ki a két fapados cég között.