Elküldte a francba egy szálloda a kuncsorgó influenszereket

szelfi influenszer hotel szálloda medence strand
Vágólapra másolva!
Esetleg próbáljatok meg dolgozni – üzente Facebook-oldalán a hotel a potyázni akaróknak.
Vágólapra másolva!

Manapság bevett gyakorlat, hogy egyes cégek igénybe veszik a nagy követői táborral rendelkező emberek közösségi oldalait. Ezek az „infuenszerek" több tízezer vagy százezer, esetleg még több követőhöz tudják eljuttatni az üzeneteiket, a vállalatok pedig fizetnek ezért: akár pénzben, akár szolgáltatásban. (Hogy ezek az üzenetek mennyire lehetnek hitelesek, az más kérdés.)

– tette fel magában a kérdést egyre több ember, ahogy az már ilyenkor lenni szokott. A jelenség odáig fajult, hogy a különböző szállodákat ma már rengetegen bombázzák azzal a szöveggel, hogy az Instagram-oldalukon vagy a YouTube-csatornájukon elhelyezett promóció fejében ingyen ellátást kérnek a szállásadótól.

Mennyit ér egy jó fotó és sok követő? Forrás: Shutterstock/ lunamarina

Egy Fülöp-szigeteki hotelnél most betelt a pohár, és nyilvános Facebook-bejegyzésben küldte el a francba az önjelölt influenszereket – írja a News.com.au. A Siargao-szigeten működő White Banana Beach Club konkrétan ezt írta:

„Rengeteg üzenetet kapunk az influenszerekkel, Instagram-influenszerekkel való együttműködésekről. Szeretnénk tisztelettel bejelenteni, hogy a White Bananát nem érdekli az együttműködés önjelölt 'influenszerekkel'.

A szokatlanul őszinte és nyers bejegyzés persze vihart kavart. Egyesek szerint azok, akik ilyet csinálnak, nem is valódi influenszerek vagy bloggerek, csak potyázók.

Mások viszont védelmükbe vették az „ártatlan" influenszereket,

akiket ez a nyilvános bejegyzés megszégyenített, pedig hozzájárultak az adott helyek ismertségének növeléséhez.

Szavazzon!

Önt befolyásolják az influenszerek?

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a szókimondó hotel utóbb némileg visszakozott, mondván, kritikáját csak a potyázókra értette, nem az influenszerekre. „Egy VALÓDI influenszer nem így hívja magát, mások nevezik annak. Ők bloggerek. Valójában néhányukkal együttműködtünk különböző megállapodások és feltételek mentén, és mi támogatjuk őket."