Kiderült, hová utazott a legtöbb turista 2017-ben

turizmus Párizs
Tourists take a selfie on the Pont des Arts (Bridge of the Arts) on September 18, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
2017-ben 7 százalékkal többen utaztak külföldre világszerte, mint az előző évben. Az utazók száma meghaladta az 1,3 milliárdot, ami minden várakozást felülmúló eredmény – derült ki a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Hét év óta ez a legnagyobb éves növekedés, amely valószínűleg 2018-ban is folytatódni fog, még ha mérsékeltebb, 4-5 százalékos ütemben is. Azoknak az utazóknak a száma, akik legalább egy éjszakát külföldi célpontjukon töltöttek, 2017-ben elérte az 1,3 milliárdot.

Franciaország az első számú turistamágnes

A legnagyobb mértékű, 8 százalékos bővülést Európában és Afrikában tapasztalták.

Európába 671 millió turista érkezett, míg Afrikát 62 millióan választották úti célul.

Az utazók első számú célpontja továbbra is Franciaország. A francia külügyminisztérium becslései szerint a 2016-os 82, 6 millióval szemben az elmúlt évben 88-89 millió turista érkezett az országba.

Franciaországba utazott a legtöbb turista 2017-ben Forrás: AFP/Ludovic Marin

A második leglátogatottabb ország – a katalán válság ellenére is – Spanyolország volt, amely a 82 millió külföldi turistának köszönhetően 9 százalékos növekedést könyvelhetett el 2016-hoz képest. Ezzel a harmadik helyre szorította vissza az Egyesült Államokat, amely mindössze 2 százalékos növekedést ért el a múlt évben.