Majdnem hárommillió forintba kerül a vonatjegy

Siki-Sima vomat JR East
Vágólapra másolva!
A legdrágább lakosztály egy négynapos útra 950 ezer jenbe (2,8 millió forintba) kerül utasonként az új japán luxusvonaton, amelynek utasai üvegtetőn és -falakon keresztül gyönyörködhetnek a tájban, fürdőkádban pihenhetik ki a nap fáradalmait és sötét színű fabútorok között élvezhetik az utazást.
Vágólapra másolva!

A Kelet-Japán Vasúttársaság tíz kocsiból álló Sikisima nevű luxusvonata 33 utassal a fedélzetén indult el első útjára a héten Tokióból Hokkaidóba.

A szerelvény elején és hátulján üvegtetővel és -falakkal felszerelt díszkocsik találhatóak,

a luxuslakosztályok utasainak kényelméről ezenkívül tatami szőnyeg és hinoki hamisciprusból készült fürdőkád gondoskodik.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: JR East

A héten indult négynapos kirándulásra 740 ezer–950 ezer jenért lehetett jegyet venni. A magas árak ellenére azonban

2018 márciusáig már az összes útra – a rövidebb távokra is – elfogytak a jegyek.

A szerelvény megállói között van a Japán északkeleti részén fekvő Tohoku térség, amely súlyos károkat szenvedett a 2011-es földrengés és szökőár idején.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kazuki Wakasugi

Japánban egyre nő a kereslet a vonatos luxusutak iránt, ezért az ország számos vasúttársasága új szolgáltatásokkal bővítette kínálatát. A Kjúsúi Vasúttársaság négy évvel ezelőtt indította el saját luxusvonatát, míg a Nyugat-Japán vasúttársaság Twilight Express Mizukaze nevű robogó csodája a tervek szerint júniusban debütál.