Varsó és Dubaj a két véglet

burj khalifa, burdzs kalifa, dubai, dubaj, illusztráció
Burj Khalifa, the world tallest tower, is silhouetted at sunset in Dubai, on November 30, 2010. The construction and real estate sectors in Dubai has registered a near five percent fall in 2010, a top Dubai government official said of the sector was hit hard by the financial crisis. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
A mediterrán utakat kedveljük a legjobban, de egyre többször vállalkozunk egzotikusabb utazásokra is – derült ki a Wizz Tours éves összegzéséből, amely az online utazásszervezőnél 2016-ban kötött foglalásokat tekinti át.
Vágólapra másolva!

A dobogó első három helyén Róma, Málta és Barcelona áll, utóbbi a terrorveszély miatt a kínálatból törölt Isztambult váltotta a harmadik helyen. A lista negyedik-ötödik helyén egzotikus úti célok végeztek: Dubaj és Tenerife.

– mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője. – Az elmúlt évben két újabb sziget, Fuerteventura és Lanzarote is elérhetővé vált diszkontáron, így ezektől is hasonló teljesítményt várunk.”

Tenerife egyre népszerűbb úti cél Forrás: Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul

A tízes lista második felét Lisszabon vezeti. A város második éve elérhető a Wizz hálózatában, és azóta a városlátogatások egyik legnépszerűbb célpontja. A mediterrán szigetek közül

Kréta és Korfu iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az elmúlt évekhez

képest, ezzel csatlakoztak a legkedveltebb szezonális földközi-tengeri nyaralócélpontokhoz. A tízes listát Nápoly és Milánó zárja, így Észak- és Dél-Olaszország is képviselteti magát az élbolyban.

Top 10 célpont a Wizz Toursnál Magyarországról

1. Róma
2. Málta
3. Barcelona
4. Dubaj
5. Tenerife
6. Lisszabon
7. Kréta
8. Korfu
9. Nápoly
10. Milánó

A legdrágább 2016-ban foglalt út a Wizz Toursnál egy 8200 eurós dubaji repülőjegy és hotelcsomag volt, míg a legolcsóbban Varsóba lehetett eljutni, ahol egy utazó 25 euróból le tudta foglalni oda-vissza szóló repülőjegyét és szállását.

Az átlagos utazás hossza 5 éjszaka volt, melyért a repülőjeggyel együtt fejenként átlagosan 300 eurót fizettek tavaly.

A foglalások 42%-a háromcsillagos, míg 30%-a négycsillagos szállásra szólt.

Télen is népszerű Budapest

Magyarországra a legtöbb vendég Svédországból, Izraelből, Olaszországból, az Egyesült Királyságból és Hollandiából érkezett a Wizz Toursszal, átlagosan 310 eurós fejenkénti csomagáron közel 4 éjszakát töltve nálunk. „A legkedveltebb időszak természetesen júliustól szeptemberig tart, de azt tapasztaljuk, hogy

A kiemelkedően jó ár-érték aránynak és a nagyon olcsó repülőjegyeknek köszönhetően már a téli hónapok is egyre népszerűbbek – gondoljunk akár a fürdőturizmusra" – mondta el Csanálosi István.