Több száz élő csótányt akartak felvinni a repülőre

Customs check at Leipzig-Halle Airport Customs officials CUSTOMS tax collector control case case control
Customs officers search passengers' luggage during a routine check at the Leipzig-Halle Airport in Schkeuditz, Germany, 14 July 2016. Customs officers in Saxony report success in the fight against the trade of protected animals and plants. Photo: SEBASTIAN WILLNOW/dpa
Vágólapra másolva!
A Kuangcsou Pajjün nemzetközi repülőtér dolgozóinak feltűnt, hogy valami szokatlan dolog van egy csomagban, amely épp az automata átvilágítási rendszeren haladt keresztül. Amikor kinyitották a dobozt, egy csótány szaladt ki belőle, halálra rémisztve a reptéri alkalmazott hölgyet.
Vágólapra másolva!

De ez csak a kezdet volt. A dobozban ugyanis egy fehér műanyag zacskót találtak, amelyben körülbelül kétszáz élő csótány nyüzsgött – adta hírül az airlive.net.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Sebastian Willnow

Mint kiderült, a csomag egy idős házaspáré volt, akik azért hurcolták magukkal a rovarokat, mert a nőnek valamilyen bőrbetegsége volt, amit egy népi gyógymóddal kezelt. Ennek lényege, hogy

a csótányokat ráeresztik valamilyen gyógykenőcsre,

és az így „átalakított” kencét kenik a beteg bőrre. A házaspár legnagyobb bánatára a biztonsági szolgálat nem engedélyezte a csótányok szállítását.