Brutális támadás Indiában egy svájci pár ellen

Fathepur Sikri Fathepur Szíkri
Vágólapra másolva!
A férfinak betört a koponyája, a nőnek eltört a keze.
Vágólapra másolva!

Brutális támadás ért egy svájci párt Indiában. A turisták a híres középkori város, Fatehpur Szíkri épületeit tekintették meg amikor egy négyfős csoport követni, majd molesztálni kezdte őket, végül kövekkel és botokkal támadtak rájuk.

A támadás olyan brutális volt, hogy a 24 éves Quentin Jeremy Clerc koponyája betört,

hallása pedig megromlott. Barátnője, Maria Droz kéztörést valamint zúzódásokat szenvedett.

A svájci pár jelenleg egy delhi kórházban lábadozik. A turisták, akik szeptember 30-án érkeztek Indiába, elmondták, hogy a jelenlévő járókelők nem segítettek nekik, ehelyett elkezdték videóra venni a telefonjaikkal a támadást. Droz tagadta azokat a jelentéseket, hogy csókolóztak volna, ami a helyi rendőrség szerint felbőszítette a tömeget – írja a Times of India.

Fathepur Szíkri Forrás: Wikipedia/Sanyam Bahga

Fatehpur Szíkriben sok nyugati turista is megfordul, hiszen mindössze 35 kilométerre van Agrától, ahol a híres Tádzs Mahal található. A korszak első egységes építészeti koncepciót felvonultató épületegyüttese azonban önmagában is jelentős, hiszen az indiai Mogul Birodalom fővárosa volt Akbar mogul sah (Nagy Akbar) uralkodása alatt, 1571-től 1585-ig. Ekkor lakosai uralkodói parancsra elhagyták a várost, feltehetően a víz hiánya miatt.

Az ügyben nyomozást indítottak, egy embert pedig letartóztattak, de az eset országos szinten is visszhangot kapott. Szusma Szvaradzs külügyminiszter jelentést kért Uttar Prades tartomány kormányától, és minden segítséget megígért az áldozatoknak. A turisztikai miniszter is aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, a svájci nagykövetség pedig szintén támogatást nyújt a sértetteknek.