Kutyák és gazdik végre együtt utazhattak a repülőn

Dog in a travel bag platform LEG business trip RAILWAY STATION voyage quay train station animals BAG journey HUM ANIMAL SHOES SQUARE FORMAT
A dog sits in a travel bag at main station in Hanover, 10.05.2016. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Egy japán légitársaság olyan járatot hirdetett, amelyen a kutyák a gazdikkal együtt repülhettek a fedélzeti utastérben a célállomásra. Az első kutyás járat pénteken startolt a Tokió közelében lévő Narita repülőtérről az ország délnyugati csücskében fekvő Kagosima felé.
Vágólapra másolva!

A repülőjegyet egy csomag részeként lehetett megvásárolni, amely a kétórás repülőúton kívül tartalmazta a kutyás szállás, valamint a városnézés árát is bérelt autóval. Mindezért 150 ezer jent, azaz 380 ezer forintot kellett fizetni – adta hírül a Daily Mail.

Tosihiko Kai, aki négyéves tacskójával vett részt az utazáson, így nyilatkozott: „Mindig fájdalmas volt számomra, hogy

miközben ő keservesen ugatott.”

Több a kutya, mint a gyerek

Amikor a cég decemberben bejelentette, hogy kutyabarát járatot indít, egy órán belül lefoglalták az összes jegyet.

60 ember és 30 kutya vett részt az első úton.

A légitársaság úgy véli, ezzel a lehetőséggel új piacot teremthetnek.

2009-es adatok szerint a japán háztartások 18 százaléka tart háziállatot. Ez több mint tizenkétmillió kutyát jelent, vagyis Japánban több a kutya, mint a gyerek.

Repülés közben a kutyákat hordozókosarakban tartották, amelyeket az ablak melletti ülésekhez rögzítettek. A fedélzeten állatorvos is utazott, hogy szükség esetén az ebek szolgálatára álljon.