Hatalmas bulit csaptak a fedélzeten a légiutas-kísérők

Holi SpiceJet
Vágólapra másolva!
Még egy utas is táncra perdült az indiai SpiceJet légitársaság gépén.
Vágólapra másolva!

Meglepetéssel fogadták az utasokat a SpiceJet légitársaság fedélzetén az indiai holi ünnep előestéjén. A légiutas-kísérők hatalmas bulit csaptak indulás előtt, a táncba pedig még egy utas is bekapcsolódott.

Olyan, mint a farsang

A holi a színek, a tavasz, az újjászületés ünnepe Indiában, a tél végét és a tavasz kezdetét elválasztó telihold idejére esik, idén március 23-án kezdődött, és 24-én fejeződött be. Leginkább talán a farsangra emlékeztet, amelynek szintén fontos eleme a társadalmi különbségek időleges eltörlése. Leglátványosabb része, amikor az utcákon ünneplő emberek színes festékkel kenik be magukat és egymást. Az ünnep árnyoldalairól is olvashat ebben a helyi beszámolónkban.

A múlt hónapban az indiai repülési hatóság még elutasította a SpiceJet kérelmét, hogy néhány járaton március 24-én kulturális programot tartsanak a holi alkalmából, mert szerinte az

veszélyeztette volna a repülésbiztonságot.

A felszállás előtt, a földön azonban megtarthatták a bemutatót - írja a Times of India.

Bollywood az égben

A légitársaság azután kért engedélyt, hogy előzőleg a hatóság felfüggesztett öt légiutas-kísérőt, amiért az egyik járaton egy népszerű indiai színész énekelt a társaság bérelt járatán a repülő bemondórendszerén keresztül. Erről az alábbi videó készült.