Ez lehet egyszer a világ legmagasabb épülete

Sky Mile Tower Tokió
Vágólapra másolva!
Az 1700 méteres épületben 55 ezren lakhatnak, ha megvalósul a grandiózus terv.
Vágólapra másolva!

Gigantikus toronyház épülhet a Tokiói-öbölben 2045-re a Kohn Pedersen Fox (KPF) iroda tervei alapján. A Sky Mile Tower a maga 1700 méteres magasságával

több mint kétszer akkor lenne, mint jelenlegi rekordtartó, a dubaji Burdzs Kalifa,

amely 828 méteres. De felülmúlná a Szaúd-Arábiában 2020-ra felhúzni tervezett Jeddah Towert is, amely 1008 méteres lehet.

Hatszögletű formák

A Sky Mile Tower felépítése a Next Tokyo 2045 terv része, amelynek során szigeteket alakítanának ki az öbölben. Ezek a hatszöglető szigetek védenék a hullámzástól a tornyot, amely maga is hatszögletű részekből állna, így ellenállva a szélnek.

Forrás: Kohn Pedersen Fox

Az épületben öt lakózónát alakítanának ki, de persze lennének boltok, éttermek, szállodák, könyvtárak, edzőtermek és klinikák is. A tervezők azt is hangsúlyozzák, hogy a torony környezetbarát módon működne.

Forrás: Kohn Pedersen Fox

- hangsúlyozta az Origónak Anne M. Sewall, a KPF marketingkoordinátora, aki megosztotta lapunkkal a Sky Mile Tower tanulmányrajzait. „Bár a Next Tokyo 2045 egy kivitelezhető vízió a jövőre nézve, jelenleg nincs folyamatban olyan munka, amely elvezet a megépítéséhez, leszámítva a szükséges technológia kutatását" – tette a hozzá a szakember.

Forrás: Kohn Pedersen Fox
Forrás: Kohn Pedersen Fox
Forrás: Kohn Pedersen Fox
Forrás: Kohn Pedersen Fox

Akit bővebben érdekel a terv, itt letöltheti angol nyelven, pdf formátumban.