Pofán vágta a tigrist

tiger temple tigris thaiföld
Vágólapra másolva!
A thaiföldi templomban még mindig durván bánnak az állatokkal. Egy turista videóra vette.
Vágólapra másolva!

A Tigris-templom Thaiföld egyik népszerű turisztikai látványossága. A Wat Pha Luang Ta Bua eredetileg egy buddhista templom volt Bangkoktól nyugatra, nem messze a mianmari határtól, ám 1999-ben egy tigriskölyköt fogadtak be a szerzetesek.

Ma már több mint 100 tigrist nevelnek itt,

és mivel szelídek, a turistáknak mutogatják őket, akik megsimogathatják a vadállatokat, és fényképezkedhetnek velük. Többféle csomagot kínálnak a látogatóknak, a legolcsóbb 3700 baht (30 ezer forint).

Rosszul bánnak az állatokkal

Korábban több kritika is érte a szerzeteseket, amiért kegyetlenül bánnak az állatokkal. Tavaly egy hivatalos vizsgálatot folytattak, ami végül tisztázta őket a vádak alól. Egy indiai származású, Egyesült Államokban élő turista azonban a napokban olyan videót tett fel a Facebook-oldalára, amely nagy felháborodást váltott ki az internetezők körében.

„Néhány napja meglátogattam a Tigris-templomot.

Láttam néhányat, amelyet a farkuknál fogva húztak, az egyiket pedig pofán csapták" – fűzi kommentárként a videóhoz Pranay Dalmia. Az általa készített felvételen a gondozó a 19. másodpercnél fordítja meg a tigrist, majd megüti a fején.

I visited Tiger Temple Thailand a few days ago. It was really depressing to see the tigers being treated poorly. I saw some of the tigers being dragged by the tail and one of the tigers being punched in the face. I happened to catch a video recording of a tiger being punched in the face. See the attached video at around 20 seconds. Share this and spread awareness!

Posted by Pranay Dalmia on Friday, January 8, 2016

Mennyire szelídek?

Bármennyire is szelídek, a tigrisek simogatása nem veszélytelen dolog. Egy ausztrál turistát 2014-ben megtámadt egy tigris a Tiger Kingdomban, amelyet 2013-ban nyitottak meg Thaiföld híres üdülőhelyén, Phuketen (erről itt olvashat).

Szavazzon!

Ön szerint rosszul bánt a gondozó a tigrissel?