Ezeken a helyeken kipróbálhatja, milyen az eszkimó élet

jéghotel
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember legszívesebben elmenekülne a tél elől egy napsütötte, meleg helyre. Mások azonban odavannak az északi vidékekért, a jeges hegycsúcsokért, a téli sportokért. Nekik ajánlunk valami egészen extrémet, jégből épült szállást, ahol átélhetik, milyen az élet egy igluban.
Vágólapra másolva!

Lassan ideje ráhangolódni a télre. Közeleg a jégkorcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. A trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtött öt különleges szálláshelyet, amelyekben a vendégeknek jeges élményben lehet részük.

Sorrisniva Igloo Hotel, Norvégia

A Sorrisniva Igloo Hotel az észak-norvég Altán működik, és elsősorban látványos jégszobrai teszik különlegessé. A szállodában jégkápolna is van, ahová akár az esküvőnket is szervezhetjük.

Akár ide is szervezhetjük az esküvőt Forrás: trivago

A hókunyhókban rénszarvas szőrméből készült takarók és kényelmes hálózsákok biztosítják, hogy a jégből faragott ágyakon még

mínusz 30 Celsius-fokos hidegben is komfortosan érezzük magunkat.

Az északi fény és a hófehér táj pedig tökéletes díszletet kínál a motoros vagy kutyaszánon megtett felfedezőutakhoz.

Nemcsak hotel, kiállítás is Forrás: trivago

Kakslauttanen, Finnország

A finn Saariselkä faluban építették fel Kakslauttanen üvegfalú iglujait, amelyekben a vendégek az ágyban fekve élvezhetik a csillagos ég látványát. Ha szerencsénk van, még az északi fényhez sem kell kimozdulnunk.

A kétszemélyes, földbe vájt kunyhóknak thermo mennyezete van,

de ha még több melegre vágyunk, beülhetünk az iglufalu szaunájába. A hotel lovaglásra, kutyás vagy rénszarvasos szafarira, hójáróval megtett túrára is lehetőséget biztosít.

Jégágyról bámulhatjuk az északi fényt Forrás: trivago

Jéghotel, Svédország

A svéd Icehotel a világ első hóból és jégből épült szállodája. 1989 óta minden télen újjászületik. A Torneälven folyóból szerzik hozzá az alapanyagot, és amikor a szálloda nyáron elolvad, a víz ide is tér vissza.

Kétségtelenül különös hangulat Forrás: trivago

A hotel nem csupán szálláshely, hanem igazi művészeti alkotás. Minden évben körülbelül 40 alkotóművész gyűlik össze, hogy ha nem is szó szerint maradandót, de mindenesetre emlékezeteset alkossanak. Az élményt nemcsak a jégszobák, hanem az északi fény látványa, a jégkorcsolyázás, a jégfaragás, és a reggeli forró áfonyaital teszi felejthetetlenné.

Itt sem feledkeztek meg a hívőkről Forrás: trivago

Kühtai, Ausztria

Az osztrák Kühtai település a téli sportok kedvelőinek paradicsoma. A vendégek itt nemcsak a hókunyhóban alvás, hanem az igluépítés élményét is megtapasztalhatják. A kunyhóépítésre jelentkező, minimum hatfős, vállalkozó szellemű csapat tagjai egy kis ízelítőt kapnak az eszkimók életéből.

Nem is olyan rossza az élet a hó alatt Forrás: trivago

Az osztrák Alpok persze más programokat is kínál. Egy-egy kimerítő túra, huskykkal eltöltött nap után a vendégek letelepedhetnek az iglu falucska tábortüze mellé, és forró csokit kortyolgatva melegedhetnek fel.

Ausztriában a jégkunyhóépítésbe is beszállhatunk Forrás: trivago

Hotel de Glace, Kanada

Észak-Amerika egyetlen jéghotele, mely 2001-ben nyitotta meg kapuit. 15 ezer tonna hóból és 500 tonna jégből épült, 44 szobával és lakosztállyal várja a látogatókat. A hóbol készült boltívek, kristályos jégszobrok és a gyertyafény misztikus hangulatot kölcsönöz a helynek.

Jégágy rózsaszínben Forrás: trivago

A vendégek leülhetnek egy forró csokoládéra a kávézó jégből készült, szőrmével párnázott székeire, ha pedig fel szeretnének melegedni, várja őket a forró jacuzzi.