Vágólapra másolva!
A legtöbb hotelszobához jár néhány kozmetikai termék, szappan, tusfürdő, fogkrém, ilyesmi. Belegondolt már valaha, mi lesz ezeknek a sorsa, miután kijelentkezett a szobából? Feltéve, hogy nem pakolja be a holmikat a bőröndjébe szuvenírként, se perc alatt a szemétben végzik. A Clean the World nonprofit szervezetnek zseniális ötlete támadt a probléma megoldására.
Vágólapra másolva!

Kicsomagoljuk, néhányszor kezet mosunk vele, és már megy is a kukába. Ilyen szomorú a szállodai szappanok sorsa. Mondhatni kérészéletűek. Ezen változtat most a Clean the World, amely

újrahasznosítja a használt szappanokat.

Némi baktériummentesítő procedúra után a kozmetikumokat olyan országokba juttatja, amelyek hiányt szenvednek az ilyesmiben. Ami azt jelenti, hogy a higiéniai viszonyaik sem a legkedvezőbbek, hogy finoman fogalmazzunk.

A szállodai szappanal is segíthetünk Forrás: Flickr/Quinn Dombrowski

A használt szappanokat először ledarálják, majd összeturmixolják egy olyan anyaggal, amely minden baktériumcsírát elpusztít. Ezután a masszából ismét szappanokat öntenek ki, 85 grammos darabokat.

A Clean the World állítólag már 25 millió szappant szállított 99 országba.

Ennek a jelentőségét csak úgy érthetjük meg, ha tudjuk, évente több ezer ember hal meg olyan betegségek következtében, amelyeket egyszerű higiéniai eszközökkel meg lehetett volna előzni.

Sok embernek a földön egy darabka szappan is luxus Forrás: Flickr/the opoponax

A szervezet kezdeményezéséhez már több mint négyezer hotel csatlakozott. Eddig főként az amerikaiak aktivizálták magukat, de remélhetőleg egyre több európai vendéglátó is felismeri a projekt jelentőségét. Mert ami a legtöbb hotelvendégnek a világ legtermészetesebb dolga, az a világ bizonyos részein luxusnak számít.