Ők adják a legkevesebb borravalót Európában

Uhh! 850 ezres borravalót kapott a pincérnő
Vágólapra másolva!
A többi a magáé, mondja egy turista nagyvonalúan, miután órákig ücsörgött egy kávé és egy pohár ásványvíz mellett az árnyékban, a kilátásban gyönyörködve. Kerek húsz centtel adott többet a pincérnek a kiszámlázott cechnél. Hogy ez a turista melyik náció tagja? Kiderül egy friss felmérésből.
Vágólapra másolva!

Az Expedia utazásszervező portál 13 európai országból 14 000 embert kérdezett meg arról, mi a véleményük a különböző népek borravalóval kapcsolatos szokásairól. A kínos első helyezést,

a „worst tipper in Europe” címet a németek nyerték el.

A megkérdezettek 14 százaléka szerint ők azok, akik tíz-húsz centtel kiszúrják a pincérek szemét, vagy egyáltalán nem adnak egy fillért sem.

A német turisták a legsmucigabbak Forrás: Getty Images/Fuse/Fuse

A legadakozóbbak a svédek és a svájciak

Második helyen a britek végeztek, valószínűleg a legendásan smucignak tartott skótok miatt is, a harmadik legrosszabbul jattoló népnek pedig a franciát választották a szavazók. Ezzel szemben a legadakozóbb európaiak a felmérés szerint a svédek és a svájciak.

Az íratlan szabály egyébként Európa nagy részében az, hogy borravalóként a számla értékének 10-15 százalékát kitevő összeget illik adni.