Veszélyesek Izland látnivalói

Izland Gullfoss vízesés szelfi
Woman taking self portrait at Gullfoss Waterfall, located in the canyon of Hvita River in South West Iceland
Vágólapra másolva!
A minisztérium 24 népszerű helyet nevezett meg, amelyek nem elég biztonságosak.
Vágólapra másolva!

Izland méltán híres páratlan természeti szépségeiért, ezek megközelítése azonban veszélyes lehet. Az ország ipari és innovációs minisztériuma most 24 helyet nevezett meg, amelyek

népszerűek a turisták körében, de veszélyesek.

Ezeken a helyszíneken még idén elkezdik a munkát a biztonság javítására – írja az Iceland Monitor.

A 24 veszélyes helyszín

Arn­arstapi, Detti­foss, Djúpalónss­and­ur, Dyr­hóla­ey, Geys­ir, Goðafoss, Grjóta­gjá and Stjóra­gjá, Gull­foss, Gunnu­hver, Fjaðrár­gljúf­ur, Jök­uls­ár­lón, Ketu­björg, Kolug­ljúf­ur, Krísu­vík­ur­bjarg, Látra­bjarg, Náma­skarð/Leir­hnjúk­ur, Reykja­dal­ur, Reyn­is­fjara, Selja­lands­foss, Sel­tún, Skóga­foss, Sól­heima­jök­ull, Svína­fells­jök­ull , Víti/Askja/Drekagil.

Ezek közül a helyek közül nem mind van állami tulajdonban, ezért ezek tulajdonosaival tárgyalásokat folytatnak majd. A rendelkezések értelmében növelik a parkőrök és a rendőrség jelenlétét ezeken a területeken. Ezen kívül tájékoztató brossúrákat helyeznek el a keflaviki repülőtéren és a bérelt autókban.

Az életükkel játszanak

Amint az az alábbi videón is látható, a turisták gyakran fittyet hánynak a tiltó táblákra, és akár csúszós terepen is megközelítik a vízeséseket, amivel az életüket kockáztatják. A felvétel a listán is szereplő Gullfoss vízesésnél készzült idén márciusban.

Izlandra már Budapestről is van közvetlen légi járat, miután a Wizz Air március végétől repül a keflaviki repülőtérre. Akár 30 ezer forint alatt is el lehet csípni egy oda-vissza utat, ám azt tudni kell, hogy

Izland nagyon drága.

Hogy hogyan lehet olcsóbban megúszni, és mit érdemes ott megnézni, arról itt adtunk tippeket.