Halottat találtak a párizsi Disneyland kísértetházában

Disneyland Párizs Phantom Manor kísértetház
This photo taken on August 13, 2015 shows the Phantom Manor in Frontierland at The Walt Disney Studios park at Disneyland Paris in Marne-la-Vallee. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY / AFP / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Egy szerelőt ért áramütés a feltételezések szerint.
Vágólapra másolva!

Egy szerelő testét találták meg kollégái szombat reggel a párizsi Disneyland kísértetházában, a Phantom Manorban. Az ügyben vizsgálatot indítottak, de a francia médiában megjelent értesülések szerint a férfit áramütés érte. A 45 éves férfi 2002 óta dolgozott a parkban, és Párizs környékéről származik.

A Phantom Manor a párizsi Disneyland egyik fő látványossága Forrás: AFP/Bertrand Guay

A halálos baleset ellenére a Disneyland nyitva maradt a hétvégén, de a kísértetház, amely a park egy fő látványossága, szombaton zárva volt – írja a The Local. A park vezetősége részvétét fejezte ki az elhunyt szerelő hozzátartozóinak.

Panaszkodtak a látogatók

A párizsi Disneyland elhanyagolt állapotát korábban a látogatók is szóvá tették. 2013-ban több mint 5 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt írták a kaliforniai székhelyű Walt Disney Company vezérigazgatójának, hogy

a park lerobbant vasútjaival, újramelegített ételeivel és lemondott showműsoraival lassan szétesik.

Az amerikai cég jelenleg 39,8 százalékos tulajdonosa a franciaországi témaparkot működtető Euro Disney vállalatnak, 10 százalékot Al-Valid szaúdi herceg, míg a fennmaradó részt egyéb részvényesek birtokolják. A petíciót aláírók szerint a párizsi Disneyland nem felel meg a Disney standardjának.