Nem kell annyit átszállásra várni Amszterdamban

balhé a KLM gépen, illusztráció
Vágólapra másolva!
2016. március 27-től növeli kapacitását a KLM: újabb járat indul Amszterdamba.
Vágólapra másolva!

Az új 132 férőhelyes B737 géptípussal üzemelő járat az amszterdami Schiphol repülőtérről reggel, 08.40 órakor indul Budapestre, míg Budapestről 11.20 órakor indul vissza a holland fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

Kevesebbet kell várni

Az új járat részleteiről Dror Harel, a KLM magyarországi igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be. Mint elmondta, az átszállási idők a hosszú távú járatokra lényegesen lerövidülnek.

a csatlakozásra a Schiphol repülőtéren, a Mexikóba utazók várakozási ideje pedig közel hat órával lesz kevesebb."

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Alexander Klein

A sajtótájékoztatón az amszterdami járat mellett az új Dreamliner gépek bevezetése is figyelmet kapott. Az új Boeing 787-9-es gép legfontosabb fejlesztései közé tartoznak az újonnan felszerelt kabinok: a World Business Class üléseket már teljesen vízszintesbe lehet helyezni,

az Economy osztály üléseit pedig 40 százalékkal hátrébb lehet dönteni.

A Dreamliner másik legnagyobb előnye, hogy környezetkímélő motorok szén-dioxid kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb az átlagosnál.

Átszállási lehetőségek

2016. március 27-től Budapestről a Schiphol repülőtérre a járatok 6.10; 11.20; 13.55 és 17.05 órakor indulnak. Amszterdamból Budapestre pedig 08.40, 11.15, 14.20 és 20.55-órakor. Az új menetrendnek köszönhetően

olyan népszerű célállomásokra válik rövidebbé az átszállás, mint Bangkok vagy Havanna,

valamint az utasok immáron több járatkombinációból is válogathatnak olyan közkedvelt desztinációkra is, mint Peking, New York, San Francisco vagy Shanghai.