Mégis repül a Wizz Air Budapestről Kolozsvárra?

2015.07.20. 15:26

Korábban azt mondták, nem lesz ilyen járat, most mégis benne van a menetrendben.

Kisebb meglepetésként hatott, hogy a Wizz Air menetrendjében szeptember végétől megjelent a Kolozsvár útvonal Budapestről, mégpedig igen alacsony áron, 4490 forinttól (egy útra kis kézipoggyásszal). A dolog furcsasága, hogy mindössze öt napon lehet repülni oda szeptember 26. és október 3. között.

Képünk illusztrációForrás: Wizz Air

A Wizz Air eddig cáfolta, hogy a kolozsvári útvonal megnyitása a tervei között szerepelne, legalábbis rövid távon. John Stephenson, a légi társaság alelnöke tavaly azt nyilatkozta, hogy erre legkorábban három év múlva kerülhet sor. Emlékeztetett arra, hogy korábban kísérleteztek a járat elindításával. Mint kifejtette, a gondot az jelenti, hogy a jelenlegi repülőgépeik nagyszámú utas szállítására alkalmasak.

Csak átmeneti megoldás

Mint a Wizz Airtől az Origo megtudta, nincs szó a korábbi stratégia újragondolásáról, csupán átmenetileg repül Budapestről Kolozsvárra a légitársaság. Ezt írták: „A Wizz Air megerősíti, hogy a marosvásárhelyi repülőtér átmeneti bezárása idején, amelyre a kifutópálya felújítása miatt kerül sor, a budapesti járatokat a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtérről indítja szeptember 29. és október 3. között."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK