Máshogy utaznak a nők és a férfiak

Fizetett luxusmunkák – A világ legjobb állásai dr. life nyár nászút nyaralás tengerpart
Vágólapra másolva!
A nők megszervezik, a férfiak kifizetik. Mármint az utazást. De másban is különböznek. Az egyiknek a reggeli a fontos, a másiknak a matrac. Az egyik lázas lesz, a másiknak a foga fáj. Az egyik szívesen visszatér, a másik folyton újra vágyik. Nők és férfiak utazási szokásait vizsgálta egy utazási portál.
Vágólapra másolva!

Férfiak és nők egyenrangúak, legalábbis jobb helyeken, de közel sem egyformák. Még az utazási szokásaik is határozottan különböznek egymástól. Legalábbis ezt bizonyítja a Travador utazási portál 1500 fő megkérdezésével készült felmérése. Sok tekintetben a klisék érvényesülnek, de azért akadtak meglepetések is.

Az utazások kétharmadát nők szervezik meg Forrás: Thinkstock

Például ami a tervezést illeti, egyértelműen a nők az aktívabbak.

Az utazások kétharmadát nők foglalják le,

igaz, ugyanennyit, vagyis az utak kétharmadát férfiak fizetik. Vagy a nők a férfiak hitelkártyájával.

A nők átlagban 273 kilométeres rövid utakra indulnak el autóval, a férfiak viszont akár 468 kilométert is megtesznek egy hétvégi kiruccanás kedvéért. Cserébe viszont fontos számukra, hogy a szállásukon kiadós és változatos reggelit kapjanak, míg a nők leginkább a matrac minősége miatt aggódnak.

A férfiaknak fontos a kiadós reggeli Forrás: Thinkstock

A férfiak hűségesebbek, legalábbis a szállodához

Még abban is különböznek egymástól a két nem képviselői, hogy ki milyen betegséget szed össze a nyaralás során. A zürichi egyetem orvoscsapata 59 000 olyan esetet dolgozott fel, amikor férfiak és nők egy-egy utazás során betegedtek meg.

Arra jutottak, hogy a férfiak nyaralás közben jóval gyakrabban lesznek lázas betegek és törnek ki rajtuk szív- és érrendszeri panaszok, míg

a nők utazását legtöbbször légúti betegség, fogfájás vagy hasmenés keseríti meg.

Ez utóbbi azért is különös, mert a hölgyek egyébként egészségesebben táplálkoznak és felkészültebben indulnak útnak.

A nőket utazás közben legtöbbször légúti betegségek sújtják Forrás: Thinkstock

Ami viszont a hűséget illeti, a sztereotípia ezúttal csődöt mondott. Na, nem arról van szó, hogy ki csalja meg a párját gyakrabban a nyaralás során, hanem hogy ki szeret visszatérni ugyanarra a helyre. Meglepő módon a férfiak fele szívesen visszatérne ugyanarra a szállásra, ahol egyszer már jól érezte magát, a nők többsége viszont – 62 százaléka – bármilyen elégedett volt is, inkább valami újjal próbálkozna.