Rekordgyanús késés a norvég repülőtársaságnál

Norwegian Boeing 787 Dreamliner
This picture taken on January 8, 2014 shows Norwegian airline's Boeing DY7002 arriving from New York at Oslo airport. Norwegian airline has experienced much trouble related to their new Dreamliner aircrafts delivered by Boeing. AFP PHOTO /NTB scanpix / Cornelius Poppe / NORWAY OUT
Vágólapra másolva!
A kaland úgy kezdődött, hogy a Norwegian légitársaság Boeing Dreamliner gépe vasárnap technikai problémák miatt nem tudott felszállni a kaliforniai Oaklandben. A társaság ekkor úgy döntött, hogy a meghibásodott gép helyett egy másikat hozat Európából. De a megpróbáltatások itt még nem értek véget.
Vágólapra másolva!

Ezt követően a személyzetnek az előírásokat betartva pihenőt kellett tartania. Amikor aztán kedd reggel végre elindult volna a járat, kiderült, hogy a pótgéppel is gond van, ki kellett cserélni egy szűrőt. További órákat kellett az utasoknak tétlen várakozással tölteni.

A Norwegian Airline egyik Dreamlinere, a kép illusztráció Forrás: AFP/Poppe, Cornelius

Kilenc különböző indulási időpontról értesítettek minket

– nyilatkozta az egyik utas. A végtelennek tűnő várakozás kimerítette és feldühítette az utasok nagy részét. Izlandon még egy gépcserét kellett átélniük, míg végül szerda délután, 72 órás késéssel, kimerülten megérkeztek az oslói Gardermoen repülőtérre. A Norwegian légitársaság szóvivője, Charlotte Holmbergh Jacobsson azt nyilatkozta, „Rendkívül sajnálják a történteket”.