Törölték a Lufthansa budapesti járatait

Vágólapra másolva!
A Lufthansa pilótáinak szerdán kezdődött, várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő járatát törölték, két müncheni járat kivételével - derül ki a Budapest Airport járatinformációiból.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki járatokról a honlapon nincs információ. Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője elmondta:

Az utasok előre érdeklődtek, nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet, így mindenkinek megnyugtató megoldást találtak - tette hozzá. A csütörtöki járatokat érintően későbbre ígért tájékoztatást.

Egy éve sztrájkolnak

A keddi bejelentések szerint egynapos sztrájkot tartanak szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte a pilóták érdekképviselete. A szakszervezet este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön a hosszú távú járatokkal folytatódik.

Utas alszik a müncheni repülőtéren Forrás: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert

A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem egy éve tart. Az alábbi felvétel február végén készült az egyik németországi repülőtéren.