Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jó hír az Észak-Magyarországon élőknek is

repülőjegy árfolyamkockázat
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója (j) és egy stewardess beszélget a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, ahová London-Lutonból megérkezett a légitársaság első menetrend szerinti járata.
Vágólapra másolva!
A Wizz Air már júniustól repül Kassáról Milánóba és Sheffieldre, és sűríti a londoni járatát is.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air bejelentette, hogy a tervezettnél korábban, már június 5-én megnyitja kassai bázisát. A társaság 2013 szeptembere óta üzemeltet járatot Kassáról London Luton repülőterére, és alig egy hónapja közölte, hogy egy Airbus A320 típusú repülőgépet fog ott állomásoztatni szeptembertől. Most ezt az időpontot hozta előre három hónappal.

Ennek köszönhetően a Wizz Air már június 5-án beindítja hétfőn és pénteken közlekedő járatát a Milánó melletti Bergamo repülőterére, amely egyébként a Ryanair egyik kiemelt bázisa is, így kitűnő átszálló hely lehet akár például a Kanári-szigetekre is. A június 7-től szerdán és vasárnap közlekedő Doncaster Sheffield-járat ugyanakkor az Angliában munkát vállalóknak lehet jó hír. Mindkét járatra 29,99 eurótól kínál jegyet a társaság egy irányba, egy kis kézipoggyásszal, de a foglalási rendszerben még csak szeptembertől lehet foglalni jegyeket.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A légitársaság arról is tájékoztatott, hogy a Kassa-London Luton útvonalon növeli a járatsűrűsséget, amelyen így heti 10 járatot fog üzemeltetni. Jelenleg napi egy járat közlekedik ezen az útvonalon.

Közel van Észak-Magyarországhoz is

A hír nemcsak a Szlovákiában élőknek lehet jó hír, hanem az Észak-Magyarországról utazóknak is. Miskolcról például másfél óra alatt Kassára lehet érni autóval, míg a budapesti repülőtérre ennél negyedórával hosszabb az út az autópályán. Igaz, a debreceni repülőtér - ahonnan London Lutonba és Eindhovenbe is repül a Wizz Air - csak 1 óra 20 percre van Miskolctól.

A kassai repülőtéren egyébként 56 euróért (17 0000 forint) lehet otthagyni az autót 7 napra. A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér akciós ajánlatában ugyanakkor most 6900 forinttól kínálnak 8 nap parkolást. Debrecenben a repülőtérnél naponta 1200 forintért lehet parkolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről