Lázadás a kínai repülőn

China Eastern, vészkijárat
Vágólapra másolva!
Három vészkijáratot nyitottak ki az utasok az indulásra régóta várakozó repülőn.
Vágólapra másolva!

A kínai rendőrség letartóztatott 25 dühös utast, akik a felszállás előtt kinyitották egy repülő vészkijáratait, miután a gépük a hó miatt késett. Az utasoknak több órát kellett várniuk a China Eastern járatának fedélzetén, amely Kunmingből tartott Pekingbe.

Miután hiába kérték a személyzetet, hogy egészségügyi okok miatt engedjék őket le a gépről, néhányan kinyitottak három vészkijáratot, hogy megakadályozzák a repülő elindulását. Kettőt közülük 15 napos elzárásra ítéltek a közrend megzavarásáért, a 25 fős csoport többi tagját később elengedték.

Nyitott vészkijáratok a China Eastern gépénNyitott vészkijáratok a China Eastern gépén Forrás: YouTube/Today's Breaking News

Az utasok ingerültsége annyiból érthető volt, hogy már eleve csak öt órás késéssel szállhattak fel a repülőre a hó miatt. Ezután kellett még órákat várniuk a gép jégtelenítésére – írja a Daily Mail.

A kínai középosztály megerősödésével egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést, ami az ehhez hasonló incidensek számát is szaporítja. Nemrég egy türelmetlen utas ugyancsak a China Eastern járatán nyitotta ki a vészcsúszdát, mert leszállás után gyorsan le akart jutni a gépről. Egy másik emlékezetes eset során egy utas forró vizes tésztát öntött a légiutas-kísérőre az ülésbeosztás miatt. Szintén nemrég egy síró kisgyerek miatt tört ki verekedés.