Kiesett egy utas a világ legnagyobb tengerjárójáról

Kimentenek egy utast a vízből a mexikói Cozumel szigetnél, aki az Oasis of the Seas hajóból esett ki
Vágólapra másolva!
A baleset a mexikói partoknál történ. Szerencsére épp arra járt egy másik hajó, és felszedte férfit.
Vágólapra másolva!

Kiesett egy utas az Oasis of the Seas tengerjáróról a mexikói Cozumel szigettől nem messze. A 22 éves férfinek szerencséje volt, mert épp arra járt egy másik hajó, a Disney Magic, amely épp kikötni készült.

A Disney tájékoztatása szerint az utasok és a személyzet segítségével sikerült szemmel tartani a szerencsétlenül járt utast a hullámokban, amíg érte nem ment egy mentőcsónak. Kimentették, majd kórházba szállították a szigeten.

Köszönet a segítségért

A Royal Caribbean, amely az Oasis of the Seas-t üzemelteti, köszönetet mondott a másik hajónak a segítségért. Egy utas videót készített a mentésről, amelyen alig látszik az utas a hullámokban.

A 361,6 méter hosszúságú Oasis of the Seas a világ legnagyobb utasszállító hajója testvérével, az Allure of the Seas-zel együtt. Bár utóbbi 5 centiméterrel hosszabb, ezt a méréskori eltérő hőmérséklet is eredményezheti. A két hajót megnézheti egymás mellett ebben a korábbi cikkünkben. Az Oasis of the Seas több mint 5400 utast képes szállítani, akiket 2394 fős személyzet szolgál ki – írja a Telegraph.