Kockamedúza ölt meg egy kisfiút Thaiföldön

Kockamedúza
Vágólapra másolva!
Az ötéves gyermek Koh Phangan strandján halt bele a csípésbe.
Vágólapra másolva!

Szomorúan végződött annak a francia családnak a nyaralása, akik Thaiföld híres üdülőhelyén, Koh Phanganon vakációztak. Ötéves kisfiukat egy kockamedúza csípte meg, amely a világ egyik legerősebb mérgével rendelkező állata. A gyermek belehalt a csípésbe.

A kockamedúza Forrás: Wikipedia

A thai hatóságok a baleset után arra figyelmeztették a környező hotelek vendégeit, hogy fokozott figyelemmel menjenek a tengerbe. A szállodákat arra kérték, hogy legyen kéznél elsősegélydoboz a hasonló esetek kezelésére.

Nincs menekvés

A kockamedúza csalánsejtjeiből kilövellő tüske felsebzi áldozatuk bőrét, és egyúttal beléfecskendezi a méreganyagot. Akit kockamedúza-csípés ér, valójában igen kevés esélye marad a túlélésre - a fájdalomtól az áldozat sokkot kap, és képtelen mozogni, így könnyen megfullad. Becslések szerint napjainkban évente száz ember hal meg medúzacsípésben.

Koh Phangan Forrás: AFP

Koh Phangan üdülőhelye híres teliholdpartijairól, amelyek sok száz hátizsákos turistát vonzanak a világ minden tájáról. Kockamedúzával október végéig lehet ott találkozni - írja a Guardian.