A világ legnaposabb helyei

legnapsütöttebb helyek Kiribati
Vacant land is at a premium on Tarawa atoll, capital of the vast archipelago nation of Kiribati 11 September 2001, which has offered to accept some of 670 mainly Afghan refugees bound for neighbouring Nauru. Nauru is largely unprepared to accommodate some 521 refugees currently onboard the Australian troop carrier "Manoora". Another 150 refugees onboard will be flown directly to New Zealand. AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD
Vágólapra másolva!
A legtöbbért messzire kell repülni, de van, ahová fapados is jár.
Vágólapra másolva!

Ilyenkor, télen sokan nosztalgiával gondolnak a nyárra, pedig vannak helyek a világon, ahol a dátumtól függetlenül eléggé biztosak lehetünk abban, hogy jó az idő. A Huffington Post összeállított egy tízes listát azokról a helyekről, ahol naptej és napszemüveg elengedhetetlen.

Redding, Kalifornia, Egyesült Államok

Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az ide látogatók a Lassen Vulkanikus Nemzeti Park és a Shasta hegy miatt érkeznek, de az sem elhanyagolható szempont, hogy 88 százalékban napos idő várja őket.

Swakopmund, Namíbia

Forrás: Photononstop/Hermes Images

A koloniális városka az afrikai ország óceánpartján található, és kevesebb mint 2 cm eső hullik rá évente a Benguela hideg tengeráramlat miatt. A sivatagi klíma miatt a város határában már homoksivatag van, a dűnékről deszkával lehet lecsúszni.

Alice Springs, Ausztrália

Forrás: Flickr/c_neuhaus

Az Ausztrália Északi Területén található városban a napsütéses órák száma az ottani télben sem esik átlagban napi 8 óra alá, ilyenkor viszont több mint 10 óra. A turisták a kaszinók miatt jönnek ide, és innen 460 kilométerre van a híres monolit, az Uluru, vagy Ayers Rock, amelyről korábban itt írtunk.

Kiribati

Forrás: AFP/Torsten Blackwood

A világ egyik legnaposabb szigetcsoportja az Egyenlítő mentén elhelyezkedő 33 korallszigetből áll a Csendes-óceánban, félúton Hawaii és Ausztrália között. A napozás és strandolás mellett számos II. világháborús emléket is fel lehet fedezni.

Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok

Forrás: AFP/Saul Loeb

Las Vegas a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja, és évente átlagosan 3825 órát süt a nap. Korábbi beszámolónkat itt olvashatja róla.

Agadez, Niger

Forrás: Photononstop/Emilie Chaix

Néhány klímakutató szerint az Agedez melletti sivatag a világ leginkább napsütötte helye. Sajnos most épp veszélyes odamenni egy tuareglázadás miatt, de a táj szép.

Yuma, Arizona, Egyesült Államok

Forrás: Flickr/Ken Lund

A Guiness Rekordok Könyve szerint napi 11 órával ez a világ leginkább napsütötte városa. A környéken számos nemzeti park található.

Zanzibár, Tanzánia

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. A napos idő aránya 63 százalék, ami a trópusokon jó arány. Sok turista egyenesen ide jön süttetni magát, mások a Kilimandzsárótól ruccannak át egy szafari után.

Fresno, Kalifornia, Egyesült Államok

Forrás: AFP/Robyn Beck

Nem kifejezetten turistacélpont, de a nap itt süt keményen. Az éves napsütéses órák száma átlagosan 3564.

Madagaszkár

Forrás: Photononstop/Nicolas Thibaut

Szigetország az Indiai-óceánon, az Afrikai kontinens délkeleti partjánál. A napsütéses órák száma évi 3597, és sok turista jön ide a sziget páratlan élővilágáért is. Mdagaszk

Andalúzia, Spanyolország

Forrás: Photononstop/Marc Torres

Spanyolország európai részének legdélebbi tájegysége és autonóm közössége, tele történelmi emlékkel. Évente 300 napon át süt a nap, és fapados járatokkal Magyarországról is könnyen elérhető.