Nem engedte felszállni a repülőt, mert nem tetszett a rágcsi

korean airlines
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A dél-koreai Korean Airlines légitársaság vezetőjének lánya New Yorkból tartott hazafelé, Szöulba, amikor is a családi vállalkozás egyik járatának első osztályán makadámdiót szolgáltak fel neki még felszállás előtt.
Vágólapra másolva!

Cho Hyun Ah, aki mellesleg maga is a cégnél dolgozik menedzserként, felháborítónak találta, hogy a megkérdezése nélkül rágcsálnivalóval kínálták, de a legjobban azon akadt ki, hogy eredeti csomagolásban, nem pedig tálkában tették elé a makadámdiót.

A Korean Airlines vezetőjének legidősebb lánya csapta ki a balhét Forrás: AFP/Pascal Pavani

Dühében kiabálni kezdett az utaskísérővel, majd a személyzet vezetőjével is vitába keveredett, akit végül kiutasított a gépről. Cho kisasszony szerint ugyanis a légikísérő súlyosan megsértette az étel felszolgálására vonatkozó előírásokat.

A repülőgép az incidens közben már elindult a Kennedy Repülőtér kifutópályáján, de az események miatt vissza kellett fordulnia. A Végül a járatot 20 perces késéssel tudták útnak indítani.

A Korean Airlines járata húsz perces késéssel szállt fel Forrás: Flickr/BriYYZ

Szöuli Közlekedés Minisztérium eljárást indított az ügyben a közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt. A legnagyobb koreai ellenzéki párt felháborodottan kritizálta Cho Yang Ho lányának viselkedését, aki szerintük néhány szem makadámdió miatt az ország hírnevét veszélyeztette.