Rémálom a Cathay Pacific fedélzetén

OFFBEAT LANDING ILLUSTRATION HORIZONTAL
In this picture taken on August 10, 2014, people watch as a Cathay Pacific passenger plane prepares to land at Hong Kong's international airport. Hong Kong flag carrier Cathay Pacific announced a first-half net profit of 44.77 million USD on August 13, 2014 helped by increasing passenger revenue and strong demand for long-haul flights. AFP PHOTO / DALE DE LA REY
Vágólapra másolva!
A gép kétszer is megpróbált leszállni Melbourne-ben, de a szél miatt nem sikerült neki.
Vágólapra másolva!

A Cathay Pacific Airbus A330-as gépe Hongkongból Melbourne-be tartott, fedélzetén több mint 200 emberrel. Amikor azonban leszálláshoz készülődött, rendkívül erős szélviharba került. Kétszer is megpróbált leszállni, de nem sikerült, ezért a Melbourne-től délnyugatra lévő Avalon repülőterén landolt.

Az egyik utas beszámolója szerint a repülőgép hatalmasakat rázkódott, ahogy megpróbált leszállni. „Úgy éreztem magam, mintha tengeri beteg lennék. Nagyon kényelmetlen volt" – idézte fel a történteket.

Bezárva a fedélzeten

Az utasok megpróbáltatásai azonban nem értek véget a földet éréssel. A határőrség ugyanis nem engedte őket leszállni a gépről, ezért további négy órát a fedélzeten kellett tölteniük. Mindössze kettőjüket engedték le, akik orvosi ellátásra szorultak. Egy nőnek klausztrofóbiás tünetei voltak, és oxigénmaszkot kapott.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Dale De La Rey

A gépet újra feltöltötték üzemanyaggal, és a szerelők is átvizsgálták. Majd visszaindult Melbourne-be, ahol rendben leszállt hajnali hatkor – írja a Daily Mail.