Hasmenés lett a kubai luxusút vége

Kubai tengerpart
Kubai tengerpart
Vágólapra másolva!
Közel 7 millió forintos kártérítést fizet a pórul járt angol utasnak a Thomas Cook iroda egy bírósági ítélet nyomán.
Vágólapra másolva!

Paul Hughes feleségével egy kéthetes nyaralásra fizetett be a Thomas Cook irodánál a kubai Cayo Guillermo egyik luxushotelébe 2011 januárjában. A Iberostar Daiquiri Hotel a Kuba északi partján lévő kis sziget négycsillagos szállodája. A hotel honlapja szerint fejenként már napi 46 euróért lehet szobát kapni all inclusive ellátással, értékelése a TripAdvisoron meglehetősen jó, átlagban ötből négy pontot kapott a felhasználóktól.

Az angol férfinek mégsem sikerült jól a nyaralása, mert hasmenéssel járó betegséggel ágynak esett. Miután úgy találta, hogy a hotel higiénés állapotai felháborítóak, ügyével megbízott egy ügyvédi irodát. Az kiderítette, hogy a szállodában nem főzik meg eléggé a felszolgált ételeket, piszkosak a közösségi terek, egy szakács pedig nem mosott kezet miután vécén volt.

Az iroda felelős, fizetnie kell

A Thomas Cook elismerte a felelősségét nem sokkal azután, hogy pert indítottak ellene, az ügy mégis bírósági szakaszba került, mert Hughes nem fogadta el a cég által kínált kártérítést. A birminghami bíróság most arra kötelezte az utazási irodát, hogy több mint 17 ezer font (6,7 millió forint) kártérítést fizessen a felperesnek.

Kubai tengerpart Forrás: Gaál Csaba

A Thomas Cook közleményében fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az ő vizsgálataik alapján a betegség pontos oka jelentősen különbözött attól, amelyet Hughes képviselői állítottak. A bíróság ítéletében csalódott, de elfogadja azt. Az iroda hangsúlyozta, hogy az általa közvetített létesítmények biztonsági, egészségügyi és higiénés követelményeit szigorúan ellenőrzi, az Iberostar Daiquiri Hotel pedig rendkívül népszerű ügyfelei körében.

Hughes ugyanakkor arra panaszkodott a Travel Mole tudósítása szerint , hogy emésztése azóta sem vált normálissá. „Korábban sokszor mentünk étterembe a családommal, mostanában nem, mert attól félek, hogy valami hasonlón kell keresztülmennem, mint Kubában" – mondta a férfi, aki viszont amiatt megkönnyebbült, hogy vége a jogi csatának.

Egy kubai luxushotelben átélt abszurd pillanatokról korábbi beszámolónkat itt olvashatja.