A németek a legjobban öltözött turisták

német turisták
Speedy Justice: German tourist Inke and her friend Elsre hailing the landmark verdict given by an Alwar (Rajasthan) fastrack court sentencing BK Mohanty, an accused of raping a German tourist, to seven years imprisonment, in New Delhi on Wednesday, April 12, 2006. The Times Of India/ Mohammed Ilyas.
Vágólapra másolva!
Az rendben van, hogy megnyerik a futball-világbajnokságot, senki nem vitatja, hogy értenek a focihoz. Na de mi közük a németeknek, különösen a német turistáknak a divathoz? Ami azt illeti, őket magukat is meglepte egy európai körkérdés eredménye, mely szerint manapság a német turisták öltözködnek a legdivatosabban a szabadságukon.
Vágólapra másolva!

A német turistáról egy bizonyos kor fölött mindenkinek a zokni-szandál párosítás ugrik be, esetleg a sörhas meg a pecsenyére sült fehér bőr. Na de a stílus és az elegancia? Azt hinnénk, hogy ilyesmivel inkább a franciák vagy az olaszok büszkélkedhetnek, még akkor is, ha éppen az évi rendes szabadságukat töltik valamelyik kiránduló- vagy üdülőhelyen.

Német turisták Forrás: The Times of India/Mohammed Ilyas

Az oroszok néznek ki a legrosszabbul

A momondo.de utazási honlap felmérése 12 ország bevonásával készült, országonként 1000-1000 ember megkérdezésével. A válaszadók életkora 18 és 65 év között volt.

Érdekes módon a franciák és az olaszok ezúttal nem értek el dobogós helyet, másodikként a norvégok, harmadikként pedig a holland turisták futottak be, mint legjobban öltözött utazók.

És hogy melyik nációt találták a legrosszabbul öltözöttnek az európaiak? Az oroszokat. Ami azért is lehet fájdalmas az érintetteknek, mivel saját bevallásuk szerint nagy hangsúlyt fektetnek az öltözködésre, különösen, ha külföldre utaznak.

Akiket hidegen hagy a divat

Akiket a legkevésbé sem érdekel, mit vesznek fel a szabadságuk alatt, azok a svédek és a finnek. Sort, papucs, póló, meg néhány törölköző a strandra vagy a szaunába, nekik ennyi is bőven megteszi. Még a franciák többsége is azt állítja, hogy nem tartja fontosnak a divatos megjelenést, amikor szabadságra utazik. A francia férfiak mindössze 17, a nők 24 százaléka ad arra, hogy a megjelenése ilyenkor is kifogástalan legyen.