Ne tegyék a hullát a vécébe!

british airways, a hagyományos légitársaságok elkezdenek fapados csomagokat kínálni
Vágólapra másolva!
A British Airways személyzetének felkészítésén ilyen hasznos tanácsok is elhangoznak.
Vágólapra másolva!

Dokumentumfilmet készített a BBC a British Airlinesról, amely bepillantást engedett a televízió munkatársainak a légitársaság mindennapjaiba. Az Egy nagyon brit légitársaság című sorozatban a kamerák például rögzítik azt, amikor a cégbe belépni kívánó új dolgozókat felkészítik az orvosi szükséghelyzetekre.

A jelentkezők megtudhatják, hogy a holttesteket ne a vécében rejtsék el, mert az kegyeletsértő, és biztonsági kockázatot is jelent – írja az Independent. Ahogy az oktató mondja, egy friss hullát kezelni egy repülés során „szürke zóna". „Nem tehetnek egy halott utast a vécébe. Tiszteletlenség, és nincs rögzítve a leszálláshoz. Ha lecsúszik a vécéről, a padlóra kerül. Szét kell szedni a repülőt ahhoz, hogy a személyt ki lehessen venni onnan" – magyarázza.

Az oktató elismeri, hogy a British Airwaysnél a holttesteket régebben egyszerűen az ülésükön hagyták, és úgy tettek, mintha csak aludnának, mellettük egy utaskísérővel. „Sok évvel ezelőtt ezt tettük, adtunk nekik egy vodkát és tonikot, egy Daily Mailt, egy szemtakarót az alváshoz, és rendben voltak. Most nem csináljuk ezt" – teszi hozzá.

A légitársaságoknál általános gyakorlat, hogy ha egy utas meghal a gépen, akkor az első vagy a businessosztályra viszik egy üres székre (ha van ilyen), vagy a személyzet pihenőrészén fektetik le, és betakarják. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor a holttestet szorosan rögzítik, és betakarják, általában úgy, hogy a többi utas ne lássa.