Elözönlötték a dinók Rezit

rezi dinoszauruszpark
Életnagyságú dinoszauruszszobrok a Zala megyei Rezi új dinoszaurusz- és kalandparkjában 2014. május 1-jén. A mobilszobrok végtagjai és fejük mozog, valamint hangot is kiadnak.
Vágólapra másolva!
Kínából érkeztek, és még mozognak is. Nézzen képeket az ország első dinoszauruszparkjáról!
Vágólapra másolva!

Magyarország első, élethű dinoszauruszokat bemutató parkja nyílt meg néhány napja a Zala megyei Reziben. A 2,3 hektáros területen kialakított Dino- és Kalandparkban tucatnyi, az eredetivel azonos nagyságú dinoszauruszt láthatnak a látogatók. Az őshüllők mozgatják a végtagjaikat, a fejüket, pislognak és hangot is adnak.

A látványosságot mintegy 200 millió forintos beruházással hozta létre a magyar tulajdonosok kezében lévő Rezi Park Kft. - mondta el az MTI-nek a helyszínen Báró Ferenc, a társaság ügyvezetője. A dinoszauruszokat Kínában gyártották, ugyanaz a cég készítette a mozgó őshüllőket, amelyik a Jurassic Park-filmek számára gyártotta az abban látott állatokat. Magyarországon ez az első ilyen park, de a környező országokban is csak néhány helyen található hasonló létesítmény, amelynek elemeit hajóval, konténerekben szállították Európába és a gyár két szakembere szerelte őket össze a helyszínen.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: MTI/Varga György

A település határában található parkban a dinoszauruszok mellett felnőtteknek is szánt kötélpálya, vizes szörfszimulátor, csónakázó medencék és mászóknak felállított sziklatorony is áll. A parkot azonban szeretnék továbbfejleszteni, a most legnagyobb, hét méter magas Brachioszaurusz mellett jövőre egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllővel is gyarapodik a látnivalók sora.

Az ügyvezető elárulta: a térségben élő magyar vendégekre, a környékre látogató hazai turistákra és a külföldi vendégekre egyaránt számítanak látogatóként. Reményeik szerint évente legalább 20 ezer vendég keresi fel az egész évben üzemelő Balaton-felvidéki látványosságot, ahol jelenleg 25 embert foglalkoztatnak.