Ingyen éjszaka jár a szelfiért

Beverly Hills Bar Association's Entertainment Lawyer Of The Year Dinner GettyImageRank3 Taking HORIZONTAL USA California Beverly Hills Beverly Hills Hotel Photography Themes Arts Culture and Entertainment Celebrities Steve Perry Guest Year Dinner Entertai
BEVERLY HILLS, CA - APRIL 16: Steve Perry takes a selfie with guests at the Beverly Hills Bar Association's Entertainment Lawyer of the Year Dinner at Beverly Hills Hotel on April 16, 2014 in Beverly Hills, California. Jerod Harris/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Világszerte egyre nagyobb divat a mobilkészülékkel önarcképet készíteni és megosztani a világhálón, az ebben rejlő üzleti lehetőségre pedig már néhány szálloda is felfigyelt.
Vágólapra másolva!

A Puerto Ricó-i La Concha Resort például egy olyan szálláscsomagot hirdet májustól augusztusig, ahol a szerencsés szelfizők plusz három napot ingyen tölthetnek el a hotelben – írja a Daily Mail. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hogy a város nevezetességeinél, mint a 16. századi San Felipe de Morro erődnél készített fotójukat a La Concha Resort címkével látják el, amikor megosztják a Facebookon, az Instagramon vagy a Twitteren. A promóció ideje alatt havonta egy nyertest választanak ki, aki így meghosszabbíthatja a nyaralását.

Az oregoni Portlandben a Hotel Modera rendez szelfiversenyt májusban. A szálloda arra kéri a szobafoglaló vendégeket, hogy küldjenek be szelfiket, és így egy későbbi időpontban ingyen éjszakát tölthetnek el ott, vagy egy kétszemélyes vacsorát nyerhetnek a hotel éttermében.

Ausztráliában is felfigyeltek az üzleti lehetőségre. A Sydneyben lévő 1888 Hotel a honlapján egyenesen a világ első Instagram-szállodájának nevezi magát. A hotel előterében egy külön szelfirészt alakítottak ki, ahol a vendégeket arra kérik, hogy önmaguk lefotózása után lássák el a képet a #1888Hotel címkével. Az Instagramra feltöltött fotók azonnal megjelennek a recepció melletti nagy képernyőkön. Azok az Instagram-felhasználók, akiknek több mint 10 ezer követőjük van, egy ingyenes tartózkodásra jogosultak az év vége előtt, a többiek pedig ingyen éjszakát nyerhetnek, ha a hotel címkéjével látják el a képet.