Bulgária kínálja a legolcsóbb tengerparti nyaralást

Bulgária, Napospart, Nesebar, strand, tengerpart
Tourists flock to beach near the Black Sea town of Nesebar 16 August 2004. The number of foreign tourists coming to Bulgaria has gone up by 21,27 percent over the last six months as compared to same period in 2003. Tourists from neighbouring Greece are still leading the ranking, but they are closely followed by the German and the British tourists. The number of tourists coming from the European Union (EU) keeps on going up, and experts predict that the European market might become the most important one for the Bulgarian tourism industry.
Vágólapra másolva!
 A török riviérán belül nagyok a különbségek, Olaszországot viszont érdemes elkerülni.
Vágólapra másolva!

Ha valaki olcsó tengerparti nyaralásra vágyik, annak Bulgáriát érdemes célba vennie, Olaszországot viszont jobb, ha nagy ívben elkerüli – idézi a Daily Mail a brit Post Office most közzétett felmérését. A cég egy 10 tételből álló fogyasztói kosár árát hasonlította össze a kedvelt üdülőhelyeken. A kosárba olyan áruk és szolgáltatások tartoznak, amelyeket a turisták egy tipikus tengerparti nyaraláson megvásárolnak, például egy üveg ásványvíz, egy csésze kávé, naptej, ebéd, egy üveg sör vagy egy kétfogásos ebéd, illetve egy háromfogásos vacsora borral két személyre.

A Napospart Bulgáriában Forrás: AFP

Egy ilyen csomag Bulgáriában a Naposparton 43 fontba (16 200 forint) kerül, míg ugyanezért az Olaszországi Sorrentóban 102 fontot (38 400 forint) kell fizetni. Az olcsóbb strandok közé tartozik a török riviérán található Marmaris, a spanyol Costa del Sol és Costa Blanca, valamint Portugália látványos déli régiója, Algarve. Érdekesség, hogy a szintén török Bodrum az öt legdrágább hely között szerepel, ami azt mutatja, hogy egy adott tengerparton belül is nagy különbségek lehetnek. A legdrágább célpontok Olaszországon kívül, a spanyolországi Ibiza és franciaországi Nizza.

A tíz legolcsóbb célpont

1. Napospart, Bulgária
2. Marmaris, Törökország
3. Costa del Sol, Spanyolország
4. Costa Blanca, Spanyolország
5. Algarve, Portugália
6. Pafosz, Ciprus
7. Kréta, Görögország
8. Isztria, Horvátország
9. Orlando, USA
10. Korfu, Görögország

A tíz legdrágább célpont

1. Sorrento, Olaszország
2. Toszkána, Olaszország
3. Ibiza, Spanyolország
4. Nizza, Franciaország
5. Bodrum, Törökország
6. Puerto del Carmen, Lanzarote, Spanyolország
7. Sliema, Málta
8. Split, Horvátország
9. Ciutadella, Menorca, Spanyolország
10. Palma, Mallorca, Spanyolország