Nézze meg a világ legkedveltebb luxushotelét

Palacio Nazarenas, ez a legjobb luxushotel egy felmérés szerint
Vágólapra másolva!
A Palacio Nazarenas a perui Cuscóban található. De hogy szerepeltek a magyar szállodák?
Vágólapra másolva!

A TripBarometer felmérése szerint a hotelvendégek 93 százalékát befolyásolják mások értékelései, mielőtt egy adott szállás mellett döntenek, és ez alól a luxushotelek sem kivételek. A ReviewPro arra tett kísérletet, hogy megmérje az egyes szállodákkal való elégedettséget a közösségi média elemzésével. Ehhez 839 593 értékelést összegzett, amelyeket 2013 folyamán adtak le a vendégek több mint 100 utazási irodán és egyéb oldalon keresztül. Összesen 1692 luxushotelt és 84 brandet vizsgált meg a világ öt kontinenséről.

Az első, most közzétett rangsorban egy perui hotel végzett az első helyen. A legtöbbre értékelt szálloda az ötcsillagos Palacio Nazarenas volt, amely a Machu Picchu romjaihoz közeli Cusco főteréhez közel található. Az 55 „oxigénnel dúsított" lakosztállyal és gyógyfürdővel rendelkező hotelben márványfürdőszobák, kézzel faragott mennyezet és 24 órás szobaszervíz van. Áprilisra egy éjszaka 595 dollárnál (135 ezer forint) kezdődik, de a szálloda honlapja szerint csoportkedvezménnyel már 450 dollárért (103 ezer forint) is elérhető egy kétágyas szoba, amire még 10 százalék áfa is rájön.

A Palacio Nazarenas Forrás: Palacionazarenas.com
Kilátás a Palacio Nazarenas lakosztályából Forrás: Palacionazarenas.com

A cuscói hotel után a második helyezett egy szintén az Orient-Express lánchoz tartozó egység a Northern Belle lett, amely Nagy-Britanniában közlekedő luxusvonat. A harmadok a karib-tengeri Antiguában található Rosewood Resort, a negyedik az indiai Ranthambore-ban lévő The Oberoi Vanyavilas, míg az ötödik a thaiföldi Aranyháromszögben fekvő Four Seasons Tented Camp.

A felmérés nemcsak összesített rangsort közöl, hanem külön kategóriákat is. Ennek érdekessége, hogy két budapesti szálloda is szerepel rajtuk. Az elhelyezkedést illetően a vendégek értékelése alapján a Sofitel Budapest Chain Bridge a 23. helyen végzett, míg a tisztasági versenyben a 22. lett a Four Seasons Hotel Gresham Palace. Mindkettő a Lánchídnál található.

Ami a brandeket illeti, a 20 egységnél kisebb láncok esetében a Constance Hotels végzett az élen, míg az ennél nagyobb láncok közül az Oberoi Hotels lett az első. A kis szállodák jobban teljesítettek a nagyoknál: az első 25 értékelése 2,9 százalékkal volt magasabb. Az első 100 luxushotel 13 százaléka egyébként Indiában található, 11-11 százalékuk az Egyesült Államokban és Kínában, a többi ország ennél kisebb részesedéssel rendelkezik.