Már lehet firkálni a kínai nagy falra

Kína, utazás
Vágólapra másolva!
De csak egy szakaszára. Így akarják kordában tartani a turisták rombolását a kínai hatóságok.
Vágólapra másolva!

A turisták gyakran hagyják ott kézjegyüket azon a helyen, ahol jártak. A kínai nagy falnál vannak olyan szakaszok, ahol a bevésett nevek mennyisége már komoly károkat okoz. A kínai hatóságok ezért úgy döntöttek, hogy a fal Mutianjü nevű részénél felszabadítanak egy felületet a látogatásukat megörökítő turisták részére. Ettől a lépéstől azt remélik, hogy a jelenség csak ide fog korlátozódni.

A hatóságok azt is fontolgatják, hogy a jövőben egy elektronikus, érintőképernyős felületet is üzembe állítanak a falnál. Az ilyen eszközök igen népszerűnek bizonyultak Kínában, az elmúlt évben hármat is elhelyeztek egy másik népszerű turistacélpontnál Vuhanban.

A Skift arról ír, hogy a szabad szakaszon valószínűleg több idegen nyelvű (főként angol) felirat lesz, mint kínai. A kínaiak azonban maguk is előszeretettel hagyják ott a nyomukat, amerre járnak. Tavaly például nagy felháborodást keltett, amikor egy kínai tinédzser egy 3500 éves egyiptomi templom falára véste fel a nevét, majd az erről készült kép felkerült a világhálóra.