Legyeket evett az elveszett német turista

Daniel Dudzisz eltűnt német turista Ausztráliában
This photo taken on January 14, 2014 at the Eulo General Store in southwest Queensland and received from Richard Rawcliffe shows German tourist Daniel Dudzisz taking a break during his trek around Australia. Dudzisz, 26, a German backpacker survived for nearly two weeks in Australia's inhospitable Outback on a diet of insects, police said on March 7, 2014. Dudzisz -- who is diabetic and insulin-dependent -- told police he waded through the floods and ate flies to survive his ordeal in the vast and wild Outback. AFP PHOTO/RICHARD RAWCLIFFE ----EDITORS NOTE ----RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / RICHARD RAWCLIFFE" NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
Három hét után bukkantak rá Ausztrália kietlen vidékén, jól van, és folytatni akarja a túráját északra.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Daniel Dudzisz február 17-én tűnt el, amikor Queensland középnyugati részén túrázott. A rendőrség szerint azután veszett nyoma, egy megáradt folyó két része közé ragadt. Helikopterekkel és quadokkal is keresték, de nem találták. Egy motoros vette őt fel csütörtökön.

Forrás: AFP/Richard Rawcliffe

A német turista egészségi állapota is hangulata is jó volt a kaland után. Azon viccelődött, hogy soha nem lesz éhes az ausztrál vidéken, annyi legyet lehet ott enni a fehérje pótlására – mondta a rendőrség nyomozója az ABC tévétársaságnak. Volt nála némi bab meg gabonapehely, amikor elindult Windorahból, de azok hamar elfogytak, és azóta legyeket evett.

Dudziszt nem viselte meg az eset. A rendőrségnek azt mondta, folytatni akarja a túráját az Északi Területek felé. Megígérte ugyanakkor, hogy ezen túl nem tér le a főutakról.