Kutaisziba indít járatot a Wizz Air

Wizz Air, Váradi József egy 2009-es sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
Grúzia második legnagyobb városából az egész Kaukázus bejárható, és a Fekete-tenger is elérhető.
Vágólapra másolva!

Heti két járatot indít Kutaisziba Budapestről a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Váradi József vezérigazgató. Az első gép szeptember 30-án indul a magyar fővárosból. Az útvonalra már foglalhatók a jegyek a Wizz Airnél. A viteldíjak 8990 forintnál kezdődnek egy útra, beleértve az adókat és kötelező illetékeket, valamint egy kisméretű kézipoggyász díját.

A 2012-ben felépített grúziai repülőtér nemcsak a szűkebb, hanem a Fekete-tengeri és kaukázusi térséget is ki tudja szolgálni, az összes fontosabb turisztikai célpont egy-másfél órán belül elérhető. Kutaiszi a nyugat-grúziai Imereti tartomány székhelye Tbiliszitől 221 kilométerre nyugatra, a Rioni folyó partján. Az ókori Kolkhisz királyság fővárosa volt, a 10. század végétől pedig majdnem 150 évig Grúzia fővárosa.

Az új útvonal a Wizz Air korábban bejelentett „Irány Kelet!" terjeszkedésének következő állomása, amelynek keretében a légitársaság már több keleti desztinációval bővítette útvonalhálózatát. A Wizz Air járatokat indított Bakuba, Dubaiba, Isztambulba, Kijevbe, Tel-Avivba és Moszkvába is. Ezeken az útvonalakon korábban nem repült diszkont légitársaság.

A mintegy egy évvel ezelőtti bakui járatnyitásról Váradi József azt mondta, alapvetően befektettek az útvonalba, de a forgalmi potenciál megvan, reményeik szerint a második év már jó eredményeket fog hozni, a foglalási adatok biztatóak.