Bezár a tiramisut feltaláló étterem

Tiramisu
Tiramisu
Vágólapra másolva!
A trevisói vendéglátóhely tulajdonosa a turisták elmaradása miatt döntött így.
Vágólapra másolva!

Március 30-án bezár a Le Beccherie étterem, amelyet 1939-ben nyitottak meg a Velence melletti Trevisóban. Tulajdonosa, a 60 éves Carlo Campeol, az ő nagyszüleinek tulajdonítják az első tiramisu elkészítését. A világhírűvé vált sütemény azonban nem menthette meg az üzletet, mert a 2007-ben kezdődő gazdasági válság miatt elmaradtak a látogatók, és megváltoztak a fogyasztói szokások. „Semmi sem tart örökké" – idézi az étterem tulajdonosát a Daily Mail.

Tavaly szeptemberben Treviso kérte, hogy Európai Unió ismerje el a tiramisu szülőhelyének a várost, és adjon neki olyan speciális státuszt, mint amilyet Franciaország kapott a pezsgő miatt. A regionális kormány állítása szerint Ada és Aldo Campeol volt az, aki a 60-as években először készítette el a süteményt, amelynek neve olaszul annyit tesz, „kapj fel" vagy „dobj fel".

Veneto kormányzója Luca Zaia, aki támogatta az uniós kérelmet, most maga alatt volt: „Ez nem az a történet, amit el akarok olvasni. Ezzel nemcsak Treviso történelmének egy része ért véget, de a világ gasztronómiai kultúrájában és lezárult egy fejezet".

A tiramisu elkészítéséről bővebben itt olvashat.