Illatos hotel nyílik a Mecsekben

Ambient Hotel & AromaSpa Sikonda
Ambient Hotel & AromaSpa Sikonda
Vágólapra másolva!
A sikondai szálloda szobáiban és közösségi tereiben négyféle illattal lehet majd találkozni.
Vágólapra másolva!

A helyi termálvízre, a jó levegőre és négy jellegzetes illatra épül a Mecsek völgyében hamarosan nyíló Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda. A szálloda szobáiban, közösségi tereiben, éttermében vagy éppen a welness részlegén a kamilla, a levendula, a mandula és a menta köszön majd vissza. Az új illatkoncepció mellett a hely különlegessége lesz maga a környezet, ugyanis Sikonda az ország egyik legtisztább levegőjű települése – hangsúlyozta Hegedűs Gábor, a szálloda igazgatója. A környező domborzati viszonyoknak köszönhetően ráadásul mindig pár fokkal hűvösebb van, ami nyáron kifejezetten kellemes.

A tíz évvel ezelőtt épült szálloda akkortájt 39 szobával nyitotta meg kapuit. A most zajló, mintegy 658 millió forint értékű beruházásnak – melyből több mint 460 millió forint európai uniós támogatás – köszönhetően azonban 77 szobára bővül a kapacitás, az újak mellett a régieket is felújítják, akárcsak a konferencia részleget, a közösségi tereket, az éttermet és a wellnessrészleget. Korszerű és környezettudatos fejlesztés keretén belül a megújuló energiaforrásokra alapozva alakítják át a ház fűtését és melegvíz-ellátását, amelyet napelemek és hőszivattyú segít majd. A beruházás új munkahelyeket is teremt, a jövőben közel 50 főt foglalkoztatnak majd.

Forrás: Ambient Hotel & AromaSpa Sikonda

Az elképzelések szerint a környezet közelsége köszön majd vissza a szálloda által kínált szolgáltatásokban. A tiszta levegő mellett a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült hotel a hosszabb kikapcsolódások tökéletes helyszíne lesz, ahol egyaránt megújulhat a test és a lélek. A kalciumban és magnéziumban gazdag szénsavas termálvíz elsősorban a mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére kiváló, de az illatoknak is számos jótékony hatásuk van, megnyugtatnak és felfrissítenek. Ez utóbbi tulajdonságokat a fürdőben bevezetett új kezelések is tükrözik. Az édes mandulafürdő bőrpuhító hatása igen kedvező tulajdonság, akárcsak a frissítő mentás hátmasszázs élénkítő sajátossága vagy éppen a levendulás lazító hátmasszázsok.

A korábban említettek szerint az illatjegyek az ital- és étlapon is fellelhetőek lesznek. Különböző kamillás és mentás koktélok színesítik majd a kínálatot, de a levesek, főételek és desszertek esetében is megjelenik a négy illathoz tartozó különleges ízvilág, amelyet a konyhán a Mecsekre jellemző jellegzetes gombás-vadas ételekkel ötvöznek majd.