Európába jön a világ legnagyobb óceánjárója

Allure of the Seas, luxushajó, tengerjáró
Allure of the Seas
Vágólapra másolva!
A több mint 6 ezer utas szállítására képes Allure of the Seas Barcelonából tesz majd körutakat.
Vágólapra másolva!

2015 nyarától a Földközi-tengeren szállít majd nyaralókat a 362 méter hosszú Allure of the Seas – írja a Telegraph. A Royal Caribbean International társaság tulajdonában lévő tengerjáró bruttó űrtartalma 225 282, ugyanakkora, mint testvérhajójáé, az Oasis of the Seasé, de 5 centiméterrel hosszabb annál (nem így tervezték, lehet, hogy az eltérés a méréskori hőmérséklet-különbségből adódik).

A 6296 utas szállítására képes monstrum bázisa a spanyolországi Barcelona lesz, onnan tesz majd egyhetes körutakat a Földközi-tengeren. Az út során megáll majd Palma de Mallorcán, Marseilles-ben, La Speziában, Civitavecchiában és Nápolyban. Jegyeket február 16-tól lehet rá foglalni.

A 16 emeletes Allure of the Seas 42 km/h-s sebességre képes. Van rajta egy szabadtéri park 22 ezer növénnyel és fákkal, valamint drótkötélpályával is rendelkezik. Az utasok húsz medencében áztathatják magukat, a kültéri vízi színházban ugróakrobaták szórakoztatják a közönséget, és több mint húsz étteremben költhetik el a vacsorájukat. Kényelmüket 24 lift és 2384 fős személyzet biztosítja.

Összehasonlításképp: a jéghegynek ütközött Titanic 269 méter hosszú volt, kilenc szintjén 2435 utas és 892 fő személyzet utazott, egy medencével és négy lifttel rendelkezett, viszont hasonló sebességre volt képes, mint az Allure of the Seas.

Forrás: AFP/Roni Lehti
Forrás: AFP/Markku Ulander
Forrás: AFP/Markku Ulander