Ide jár az elit telelni

Badrutt's Palace Hotel, St Morritz
Badrutt's Palace Hotel, St Morritz
Vágólapra másolva!
Körbenézhet hat alpesi szállodában, ahová a gazdagok mennek pihenni. Vannak köztük régi, elegáns épületek, és akadnak ultramodern ökohotelek is.
Vágólapra másolva!

Hameau Albert 1er

A legelső síüdülők a 20. század elején nyíltak meg. A híres Párizs-Lyon-Mediterrán-vonatok 1901-től kezdve Chamonix-ban is megálltak, és mivel ekkoriban az alpesi pihenés kedvelt nyári szokássá vált, és számos luxushotel létezett már, a vendéglátóipar új programokkal kezdte el vonzani a téli vevőkört. Eleinte a szánkózás, majd az első sílécekkel a havon sétálás is népszerű sport lett. Az első síüdülőben, az Hameau Albert 1er-ben a szokások, a hagyományos építészeti megoldások és persze a konyha volt az elsődleges szempont. A luxus itt nem hivalkodó, a kulcsszó az egyszerűség, a környező táj szépségét lehetetlen felülmúlni. Az 1997-ben épült Bachal, mely a helyi dialektusban medencét jelent, az Hameau Albert 1er relaxációs központja. A medence félig az épületen belül, félig azon kívül helyezkedik el. Az épület eredetileg pajta volt. Földig érő, teljesen nyitható és csukható ablakokkal szerelték fel. Nyáron teljesen szabadtéri medencévé lehet alakítani, télen pedig ki lehet úszni a hóesésbe. Különleges élmény a 29-30 fokos vízben lenni, míg kint mínusz 15 fokot mutat a hőmérő.

Hotel Therme Vals

A svájci Vals termálfürdője melletti hotel körülbelül 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Az évek során a komplexum számos renováción átesett, mindegyik más stílusban, mely excentrikus bájt kölcsönöz az épületnek. A szobák 80-as, 90-es évekbeli berendezése tökéletesen illik az épülethez. A helyet mára átjárja a jólét luxusa. A spa hét fedett és szabadtéri medencével rendelkezik, melyekben a víz 14 és 42 fok között van. Az egyik medencének virágillata van, a másikban rockzene szól, melynek hangját a falakon visszhangzó kövek verik vissza.

Badrutt's Palace Hotel

A luxusáról neves svájci Saint Moritz a világ egyik legismertebb síparadicsoma, amely közel 2 ezer méter magasan fekszik. Itt találjuk a Badrutt's Palace Hotelt, amelyet több mint száz éve látogatnak a kiváltságos vendégek. Az innováció nincs kitiltva a palotából, az embereket mégis a régi európai stílus és kényelem vonzza ide. Az egyetlen anakronizmus a szobák 19. századi légkörében a lapos képernyős TV és a telefon.

Mont Blanc Hotel

Ha a franciaországi Megéve-ben található a Mont Blanc Hotel. A számos híres vendég miatt Megéve-et az üdülők királya címmel is illetik. 1959-ben a Mont Blanc volt a helyszíne Roger Vadim filmjének, a Veszedelmes viszonyoknak. A bútorok, tárgyak és textilek, melyekkel a hotelt díszítik, Megéve-ből és a környező településekről származnak. A meleg színek keveréke és a nyers vagy faragott anyagok hivalkodás nélkül díszítenek.

Hotel Madlein

A tiroli Alpokban alkotta meg Gunther Aloys a Hotel Madleint, amely túllép a tipikus faházak kliséin. A tiroli hagyományoktól távol eső, áthatóan modern szálloda Ischgl falura néz, mely nevének jelentése „a lejtők lábánál". Az üveg, a többféle kő, a fa és a fém keveréke, melyeket tudatosan használtak a Hotel Madlein 80 szobájában, elfeledteti a kis hegyi faház képét.

Vigilius Mountain Resort

A déltiroli Alpokban áll az egyik leginkább fotózott hegyi hotel a világon. A Lanában található Vigilius Mountain Resort kihívásnak tekintette az ultramodern és a környezetre odafigyelő stílusok keverését. 1500 méteres magasságában, messze a civilizációtól, a Vigiliust természetbarátoknak és a kortárs építészet kedvelőinek tervezték. A kültéri medencét forrásvíz fűti és látja el vízzel, mely kedvenc helye a vendégeknek, még télen is. A hangsúly az egészségen és a vitalitáson van. Az épületben tilos a dohányzás, és egy sereg orvos, dietetikus és fizikoterapeuta hozza formába és ad tanácsokat a vendégnek. A hotel számos díjat nyert ökológiai innovációi miatt. A fűtés például egyáltalán nem termel szén-dioxidot. A hotel építésekor felhasznált anyagok is természetbarátok, és a hegyek ásványi és növényi világát tükrözik: kvarc padló, könnyű fa, néhol nyers agyag és üveg.