Minden utazási információ egy helyen

KLM Dream Catcher, klmdreamcatcher.com
Vágólapra másolva!
A több külső szolgáltatót integráló eszköz jó ötlet, látványos is, de nem túl hasznos.
Vágólapra másolva!

A KLM holland légitársaság új területre merészkedett: bevezette a Dream Catcher szolgáltatást, amely személyre szabott utazást ígér, és 12 kereső és áttekintő oldalt ötvöz. Az új utazástervező program olyan népszerű hivatkozások adatait rendezi az utasok igényeinek megfelelően, mint például a TripAdvisor, a Yelp.com, a Google, a Wikipedia, a Facebook, a YouTube, a Muselia, a Last FM vagy a Flickr.

Forrás: Origo

Az oldalon meg kell adni a kívánt célállomást és az időtartamot, és a szolgáltatás számos tudnivalót pillanatokon belül prezentál: időjárás, programok, utazási tippek, hotel- és étteremkritikák, látnivalók, vásárlási lehetőségek jelennek meg. Meg lehet jelölni kedvencként a fontos információkat, a Dream Catcher pedig összesíti, elhelyezi azokat a felhasználó személyes térképére. Ezt a térképet át lehet helyezni okostelefonra, ki lehet nyomtatni, meg lehet osztani az ismerősökkel, a repülőjegyet pedig le is lehet foglalni.

Bár hasonló integrált szolgáltatással többen is kísérleteztek már, a holland légitársaság új utazástervezője első látásra jó ötletnek tűnik, hiszen több ezer utastól és helyiektől származó értékelés segítségével készíthető elő az utazás. A Dream Catcher dizájnja is letisztult, egyszerű, vonzó.

A gyakorlati haszna azonban kétséges az oldalnak: a felhasználóra egy minden rendezettség nélküli kirakat zúdul az adott város szállásairól, szórakozási és vásárlási lehetőségeiről, valamint éttermeiről. Az egyes ajánlatokra kattintva ugyan további információk jelennek meg, az utazót azonban szinte semmi nem segíti abban, hogy mi szerint válasszon, szűrjön vagy rendezze az elé kerülő adattengert, így jobbára a képekre hagyatkozhat, és találomra ugrálhat közöttük. Így sajnos alig több, mint egy látványos eszköz a jegyeladások támogatására.