Megszűnik a világ leghosszabb repülőjárata

A Singapore Airlines új belső dizájnja
Vágólapra másolva!
Megszünteti a Szingapúr és az amerikai Newark között közlekedő 21-es és 22-es járatát a Singapore Airlines – döntött a légitársaság. Az új rekorder az ausztrál Qantas lesz.
Vágólapra másolva!

A Szingapúr és Newark közötti 15 329 kilométeres távot a Singapore Airlines gépe körülbelül 19 óra alatt teszi meg – írja a Economist Gulliver blogja. Mindkét járat az üzleti utasokra specializálódott, és csak business osztállyal közlekedik. A légitársaság az Airbusszal kötött megállapodással indokolta a lépést, amelynek keretében a Singapore Airlines öt új A380-as és húsz új A350-es gépet kap a gyártótól, amely visszaveszi tőle a szuper hosszú távokon használt A340-500-as gépeit.

A CNN értékelése szerint a cég döntését a magas üzemanyagárak magyarázhatják. A drágulással ugyanis a négyhajtóműves gépek, mint az Airbus A340-es, gazdaságtalanná váltak, a szuper hosszú járatok piacát pedig az olyan kéthajtóműves repülők dominálják, mint az Airbus A350, a Boeing 777 és a Boeing 787 Dreamliner.

A járatok megszűnésével a világ leghosszabb repülőjáratát az ausztrál Quantas üzemelteti majd. A társaság Sydney és Dallas között repülő gépe 13 802 kilométeres távot tesz meg.