Budapest a legolcsóbb a karácsonyi vásározásra

karácsony, .
Ünnepi díszkivilágítás a 14. Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásáron
Vágólapra másolva!
A brit Post Office Travel Money a magyar fővárost ajánlja decemberi kiruccanásra.
Vágólapra másolva!

Karácsony közeledtével sokan választanak úgy úti célt, hogy utazásukat összekössék egy jó vásárral. A brit posta pénzváltással foglalkozó részlege arról készített felmérést, hogy az európai nagy vásárvárosok közül melyikben lehet a legolcsóbban eltölteni két éjszakát két főnek. Ehhez megnézték, mennyibe kerül az adott városban két éjszaka bed and breakfast szálláson, két vacsora borral, kávé, ünnepi ital és snack, az oda-vissza út és a reptéri transzfer.

Ünnepi díszkivilágítás a budapesti Vörösmarty téren a tavalyi karácsonyi vásáron Forrás: MTI/Kovács Attila

Az idei lista győztese Budapest, ahol ez mindössze 529 fontba kerül – írja a Daily Mail. A magyar főváros csak hajszállal előzi meg Rigát, Lettország fővárosát, amely 530 fonttal a második. A tavalyi év listavezetője, Tallinn az idén csak a nyolcadik lett, miután az észt fővárosban 59 százalékkal emelkedtek az árak: egy kétéjszakás kiruccanás 841 fontba kerül a felmérés szerint.

A legdrágább célpontok, ahogy az várható volt, Ausztriában, Németországban és Svájcban vannak. München volt a legdrágább, ahol 867 fontba kerül két főnek a kétnapos decemberi látogatás, ez 39 százalékkal több, mint Budapesten.