Két jegyet kellett vennie, mert kövér

Kövér utas, kilogrammonként rögzített ár a Samoa Air-nél, utas a chicagoi repülőtéren
Vágólapra másolva!
Viszont az Írországba utazó férfinak lefoglalt két hely két sorra volt egymástól a repülőn.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Les Price Dél-Walesből Írországba utazott, majd onnan vissza. A 235 kilogrammos férfinak két jegyet kellett vennie a repülőre, mivel a meg nem nevezett légitársaság szabályzata ezt írja elő a 127 kilogrammnál nehezebb utasok számára.

Price meg is vette a két jegyet, ám az igazi meglepetés akkor érte, amikor felszállt a fedélzetre: a két lefoglalt hely között volt egy harmadik is. Visszafelé még furcsább helyzet fogadta, hiszen a két hely egymástól két sorra volt – írja a Daily Mail.

A férfi szerint a légitársaság alkalmazottai kezdetben nem is értették a problémát. „Amikor a repülőtérre érkeztem, mindenkinek el kellett magyaráznom, miért is van két jegyem" - idézte fel a történteket. A beteges elhízástól szenvedő Price-nak elmondása szerint az incidens csak egy volt a sok közül, amelyet el kellett szenvednie.

A kövér utasoktól egyébként már több légitársaság is két jegy megvásárlását kéri. A csendes-óceáni Szamoa nemzeti légitársasága, a Samoa Air pedig – a világon elsőként - nem fix árat kér egy ülésért repülőgépein, hanem kilogrammonként rögzített árat, amely ráadásul az út távolságának függvényében is változik 1 dollártól 4,16 dollárig.