Vágólapra másolva!
A filmekről ismert jelenet valósággá vált Nagy-Britanniában: rosszul lett a pilóta, ezért a földről adták az utasításokat az utasnak a leszálláshoz. Sikerült neki.
Vágólapra másolva!

Nagy volt az izgalom Humberside repülőterén: egy nem sokkal korábban Standoftban felszállt kisrepülőn rosszul lett a pilóta, ezért azt a még rajta kívül a fedélzeten lévő egyetlen utasnak kellett letennie. A helyszínre azonnal kivonult a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők, ám szerencsére nem történt nagyobb baj.

Az utasnak ugyanis volt annyi lélekjelenléte, hogy a segítségül hívott két repülőoktató földi utasításai alapján letegye a gépet. Egyikük, Roy Murray a BBC-nek elmondta, hogy az utasnak nem volt repülési tapasztalata, de "figyelemre méltó munkát" végzett. Nem ismerte a repülő felépítését, még a világítást sem kapcsolta be, de "egész jó leszállást hajtott végre".

A leszállás egyébként a csak a negyedik kísérletre sikerült neki. Beütötte a pályába a repülő elejét és a propellert, de végül sikeresen megállt, amit a repülőtér személyzete nagy ovációval fogadott. A rosszul lett pilóta viszont meghalt - írja a Telegraph.