Körbefutotta a világot

Tom Dennis Sydneyben miután körbefutotta a Földet
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál hosszútávfutó 20 hónap alatt összesen 26 ezer kilométert tett meg a Föld körül, így ő lett a leggyorsabb, akinek ez sikerült.
Vágólapra másolva!

Tom Denniss 2011. december 31-én kezdte meg útját Sydney híres Operaháza elől, és oda is tért vissza 622 nappal később. Ez idő alatt mindennap lefutott egy maratoni távot, öt kontinenst szelt át, és 17 pár futócipőt használt el. Futásával több mint 44 ezer ausztrál dollárnyi adományt gyűjtött össze az Oxfam Australia jótékonysági szervezet számára.

Tom Denniss Sydneyben, miután körbefutotta a Földet Forrás: AFP/Greg Wood

"Sosem gondoltam arra, hogy feladom" - mondta az ausztrál ABC tévétársaságnak tíz kilométerrel a cél előtt. "A testemet most erősebbnek érzem, mint amikor elindultam. Azt hiszem, hozzászoktam" - tette hozzá a hosszútávfutó.

Dennis elmondta, hogy másképp tekint a világra, miután körbefutotta. Szemben a legtöbb ember jóslatával, a világot nem nagyobbnak, hanem kisebbnek érezte a futás után. Az út legjobb részének azt tartotta, amikor az Ausztrália déli részén fekvő, félsivatagi Nullarbort szelte keresztül a feleségével, Carmellel és néhány barátjával. Denniss az AP-nek azt is elárulta, hogy felesége rá akarja venni az ismétlésre, azzal húzva őt, hogy fusson egy jutalomkört.