Gyerekmentes rész a repülőkön

síró csecsemő, gyerekmentes repülő
Vágólapra másolva!
A szingapúri székhelyű Scoot Airlines olyan csendes zónákat alakított ki a repülőgépein, ahol 12 év alatti gyerekek nem foglalhatnak helyet. Sokan hajlandók fizetni a nyugalomért.
Vágólapra másolva!

A Singapore Airlines fapados leánycége 41 gyerekmentes helyet kínál gépeinek ScootinSilence kabinrészében. A 21.-től a 25. sorig 18 szingapúri dollár (3200 forint) felár ellenében lehet helyet foglalni. Ebben a szekcióban az ülések lábtere is nagyobb 10 centiméterrel, mint a repülő hátsó részében.

A Scoot Airlines nem az első légitársaság, amely csendes zónát jelölt ki gépein. Februárban a malajziai Air Asia X tiltotta meg egyes jártain, hogy a 12 év alatti gyermekek a turista osztály első 7 sorában helyet foglaljanak. A gyerekmentes részek ezeken a gépeken speciális hangulatvilágítást kapnak, és pihentetőbb környezetet biztosítanak az Air Asia X honlapja szerint.

Tavaly a Malaysian Airlines ugyancsak kitiltotta a kiskorúakat az Airbus A380 és Boeing 747-es gépeinek első osztályáról, miután több utas panaszkodott a gyereksírásra.

Fizetnének is érte

A Telegraph által múlt hónapban ismertetett felmérés szerint a rosszalkodó gyerekek okozzák az utasoknak a legtöbb bosszúságot a repülés során, megelőzve a részeg utastársakat, a goromba személyzetet és a túl beszédes szomszédot. A megkérdezettek közel harmada nyilatkozott úgy, hogy hajlandó többet fizetni a gyerekmentes zónában történő elhelyezésért, negyedük akár 50 fontot (17 500 forint) is egy oda-vissza út során.

Gyerekkel repülni nem kis kihívás a szülőknek, az Origo korábbi cikke ehhez adott tanácsokat.